Επιστολή του Σάββα Σαλτσίδη με επίθεση στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Κοζάνης-Καλεί τα μέλη του να παραιτηθούν- «Είστε συνένοχοι σε αυτό τον κατήφορο που οδηγείτε το ποδόσφαιρο και θα κατηγορηθείτε για συγκάλυψη»

978

Με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, θα ήθελα να ευχηθώ στους  αθλητές  Υγεία  χωρίς τραυματισμούς και να απολαμβάνουν αυτό που αγαπάνε , το < ποδόσφαιρο >. Στους παράγοντες καλή δύναμη και καλό κουράγιο γιατί είναι οι μόνοι  που ματώνουν οικονομικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε ως κοινωνία.

Με  αυτή την επιστολή  θέλω να δηλώσω  ότι θα είμαστε παρών.

 

Εγώ και οι συνεργάτες μου εκτιμούμε ότι προσφέρουμε στα σωματεία με το να αναδεικνύουμε και να δημοσιοποιούμε όλα εκείνα τα κακώς κείμενα που θεωρούμε ότι γίνονται είτε από παραλείψεις,  είτε από άγνοια, είτε από αδυναμία, είτε από έλλειψη οράματος για ένα καλύτερο μέλλον για το ποδόσφαιρο της Κοζάνης.

Ξεκινώντας να αναφέρουμε ότι η Ε.Π.Σ. φέρεται να είναι στον  αυτόματο πιλότο. Νομίζουν ότι οι υποχρεώσεις της, είναι να διεκπεραιώνουν τα πρωταθλήματα ως έχουν. Κανένας σχεδιασμός, κανένα όραμα. Έτσι όπως πάμε σε λίγα χρόνια μπορεί να παίζουμε με 11 ομάδες  στην Α΄ κατηγορία,  7 στην Β΄ και 3 στην Γ ΄.

Kαι αυτοί ζούνε στο κόσμο τους.

Αναλύοντας τη σεζόν που πέρασε, βγάζουμε ένα συμπέρασμα: ότι ήταν η χειρότερη χρονιά των τελευταίων δέκα ετών τουλάχιστον.  Και αναφέρω ενδεικτικά : 1) μικτές ομάδες – τρίτη θέση στη Δυτική Μακεδονία ( ενώ πριν 2 χρόνια ήμασταν πρώτοι στην Ελλάδα ) και θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία η οποία γιορτάστηκε με κοπή πίτας και γευματίζοντας σε γνωστό μαγαζί της πόλης (ευκαιρία για φωτογραφίες ). 2) Τιμωρίες  – πρωτόγνωρες τιμωρίες ομάδων που το μόνο που κατάφεραν ήταν να αλλοιώσουν το πρωτάθλημακ ερδίζοντας αγώνες στα χαρτιά και όχι στα γήπεδα,χάνοντας έτσι την αξιοπιστία του το πρωτάθλημα της Α΄ και Β΄ κατηγορίας. Και στο τέλος ακούσαμε προέδρους  να μιλούν σε τηλεοπτική εκπομπή για χειραγωγημένο πρωτάθλημα και αλλοίωση  βαθμολογίας. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί.

Πρόβλεψη για τη νέα σεζόν : θεωρούμε ότι στη μεγάλη κατηγορία θα είναι ένα προβλέψιμο  πρωτάθλημα , δηλαδή  τριών  βαθμίδων  – δυο ομάδες θα παλέψουν για την άνοδο , 4 για να αποφύγουν τον υποβιβασμό και οι υπόλοιπες 8  θα μπορούν από τη πρώτη αγωνιστική να βοηθούν τα φιλαράκια τους η κάθε μια, αφού θα είναι αδιάφορες χωρίς κίνητρο. ( Εύχομαι να διαψευστώ για το καλό του αθλήματος) . Για πρώτη φορά στην ιστορία της Α΄ ερασιτεχνικής της Ε.Π.Σ. Κοζάνης θα  διεξαχθεί πρωτάθλημα με 14 ομάδες  <πόσο πιο χαμηλά ακόμη >? Παραδειγματιζόμαστε από άλλες ενώσεις ? Άντε και πλησιάζουμε το στόχο να τις κάνουμε 11 τις επόμενες σεζόν.

Τίποτα καινούργιο για τα σωματεία. Το  μέτρο με τους γιατρούς κατέρρευσε , γιατί άραγε? Ας μας εξηγήσει κάποιος.

Εκφράζουν μόνο την απορία γιατί δε δηλώνουν συμμετοχή τα σωματεία. Θα σας πω εγώ γιατί. Διότι δεν έχουν κανέναν δίπλα τους για να τους μειώσει τα έξοδα έστω και για 200ε .

Συνεχίστε στον ίδιο ρυθμό κύριοι και ο στόχος των 11 ομάδων στην Α΄ κατηγορία είναι εφικτός…….. να και  κάπου που θα δικαιωθείτε.

Να πούμε και δύο λόγια για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.  Τους τελευταίους 18 μήνες δεν ασχοληθήκαμε καθόλου μαζί σας γιατί πιστεύουμε έχετε  άγνοια των όσων διαδραματίζονται στο ποδόσφαιρο της Κοζάνης. Γιατί είστε καινούργιοι και άπειροι και δε ξέρετε. Αναφερόμασταν στον < Μεγάλο που λέει και ο κος Μητσιάκος >, που ενώ είναι υπόδικος δε θέλει να αφήσει τη διοίκηση της Ε.Π.Σ σε κανέναν. Γιατί άραγε? Μόνο αυτός γνωρίζει από ποδόσφαιρο στο νομό Κοζάνης και αν φύγει θα καταστραφεί ( πόσο χειρότερα δηλαδή )?  Πλέον όμως κύριοι του 7μελούς Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ( γιατί επτά ασχολούνται από τους έντεκα , τους τέσσερις δεν τους ξέρουν ούτε οι ίδιοι ), κάποιοι ζούνε σε άλλη πόλη, κάποιοι μπήκαν για να συμπληρώσουν, κάποιοι βγαίνουν μόνο φωτογραφίες και κάποιοι για να μη χαλάσει η ράτσα.

Τώρα κύριοι ξέρετε. Βιώσατε κάποιες καταστάσεις και είδατε πολλά, ακούσατε πιο πολλά και διαβάσατε ακόμη περισσότερα. Εάν  αυτό ήταν το όραμα  σας πριν γίνετε μέλη του Δ.Σ. για να βοηθήσετε το ποδόσφαιρο , τότε είσαστε σε καλό δρόμο. Το ρόλο της  < μαριονέτας > και του <yesman> , τους παίζετε αρκετά καλά. Όμως τώρα τα σωματεία ξέρουν και εκφράζουν τις διαφωνίες  τους  όλο και πιο έντονα. Δεν μπορεί κάτι θα άκουσε και το δικό σας αυτί ? Είσαστε κύριοι συνένοχοι σε αυτό τον κατήφορο που οδηγείτε  το ποδόσφαιρο και θα κατηγορηθείτε  για συγκάλυψη . Εάν δε μπορείτε να εκφράσετε  τη γνώμη σας , μόνο ένας δρόμος υπάρχει για να σώσετε την αξιοπρέπεια σας( εάν έχει μείνει καθόλου ) ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.  Κάποιους  βέβαια τους βολεύει η απουσία τους γιατί έχουν άλλους στόχους και τους υλοποιούν μέσα από την ανεπάρκεια τους. Ένα πράγμα έχουμε να σας τονίσουμε. Είτε πάμε σε εκλογές μέσω των αποφάσεων των δικαστηρίων που αναμένουμε, είτε πάμε σε τακτικές εκλογές, να ξέρετε ότι είστε τελειωμένοι. Διανύεται την τελευταία σας θητεία στην Ε.Π.Σ. που για κάποιους είναι και η πρώτη.

Κάθε σαββατοκύριακο εγώ και οι συνεργάτες μου θα οργώνουμε τα γήπεδα του νομού από άκρη σε άκρη, τονίζοντας ότι λάθος βλέπουμε και να ξέρετε ότι πλέον είμαστε τόσοι  πολλοί που δε το χωράει ο νους σας. Μοναδικός μας στόχος είναι να βάλουμε και πάλι την Κοζάνη στο ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας , στη θέση που της αρμόζει.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τον κο Παπακώστα Γεώργιο για την  πρόσληψη του στην Ε.Π.Ο. ως εθνικός προπονητής . Πρέπει οι ευχές όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο της Κοζάνης να τον συνοδεύουν για μια επιτυχημένη θητεία γιατί έτσι ανεβαίνει το επίπεδο  του κοζανίτη προπονητή και το χρειάζεται όσο τίποτε άλλο το ποδόσφαιρο μας. Παράλληλα οι ευχές πρέπει να συνοδεύουν και άλλα δυο παιδιά  που προσλήφθηκαν στην  Ε.Π.Ο.με καταγωγή από το νομό μας. Ο κος  Καψαλιάρης Γεώργιος ως προπονητής τερματοφυλάκων από το Πλατανόρευμα και  ο κος Μιχαηλίδης Κώστας  από τη Ποντοκώμη. Ευχόμαστε και στους τρείς μόνο επιτυχίες.

Ευχές να στείλουμε και στο καινούργιο ενωσιακό προπονητή  κο Καραγκιολίδη Γεώργιο, που πιστεύουμε ότι με τη τεράστια εμπειρία του θα επαναφέρει  τις μικτές ομάδες στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν στη Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο.

Υ.Γ.  Θέτω ένα ερώτημα στους φίλους αθλητικογράφους : Όλα καλώς πηγαίνουν για εσάς στο ποδόσφαιρο της Κοζάνης ? Δεν βλέπετε τίποτα το μεμπτό ? Και αν βλέπετε γιατί δεν το γράφετε σε ένα δικό σας άρθρο ? Και αν δεν υπάρχει κάτι μεμπτό ε!!! τότε να τους  στείλουμε στην FIFA για να σώσουν το παγκόσμιο, ποδόσφαιρο.

 

 

Με  εκτίμηση

 

ΣΑΛΤΣΙΔΗΣ    ΣΑΒΒΑΣ