Αγιασμός στον Α΄ Παιδικό Σταθμό στην Σιάτιστα – Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δ .Τιούκαλιας ήταν εκεί … οι άλλοι πού ήταν ??

1924

Το πρωί της 6 Σεπτεμβρίου 2018 στον Α΄ Παιδικό Σταθμό στην Σιάτιστα τελέστηκε ο Αγιασμός, για  την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Βασιλείου, παρουσία των εκπαιδευτικών του Σταθμού και πολλών γονέων με τα μικρά τους παιδιά. Στον Αγιασμό παραβρέθηκε και το μέλος του Δ.Σ. του Δήμου Βοΐου, ο κ. Δημήτριος Τιούκαλιας.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο π. Βασίλειος απηύθυνε τις πατρικές του ευχές προς τα παιδιά, που θα προσέρχονται τη χρονιά αυτή στον Παιδικό Σταθμό και προς τους γονείς, λέγοντας ότι «πρέπει να προσέχουν στην ανατροφή και παιδαγώγηση των μικρών τους παιδιών, διδάσκοντάς τους για τον αληθινό Θεό, για την αγαπημένη μας πατρίδα, την Ελλάδα και για την οικογένεια, όπως την θέλει ο Θεός. Τους είπε, επίσης, να προσέχουν πολύ στα θεάματα, τα οποία παρακολουθούν τα παιδιά τους, επειδή ασκούν φοβερά ισχυρή επίδραση στις απλές και αγνές ψυχές των παιδιών. Ο χαρακτήρας και η λογική και το συναίσθημα του ανθρώπου διαμορφώνονται τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του. Γι’ αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή»!

Στη συνέχεια, ευχές έδωσε ο κ. Δημήτριος Τιούκαλιας και υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση από τον Δήμο για την εύρυθμη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού.

Τέλος, η Διευθύντρια του Σταθμού ευχήθηκε να έχουν μία καλή διδακτική χρονιά, ζητώντας από τους γονείς να είναι συμπαραστάτες και αρωγοί στο δύσκολο έργο τους.