Αύριο στην Κοζάνη η σορός της Γιούλας Δεληγιάννη – Πότε θα γίνει η κηδεία

2127

Αύριο, Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, αναμένεται να φτάσει στην πόλη της Κοζάνης η σορός της άτυχης Γιούλας Δεληγιάννη, η οποία έχασε τη ζωή της σε ολλανδική πόλη, πιθανότατα από δολοφονική ενέργεια του έλληνα συντρόφου της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia η κηδεία της 47χρονης θα γίνει στις 3 το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Της…κατάληψης και στην Π.Ε. Κοζάνης-Δείτε σε ποια λύκεια και γυμνάσια

Σε κατάληψη βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, πολλά λύκεια και γυμνάσια στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia υπό κατάληψη βρίσκονται το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, το 2ο ΕΠΑΛ, το Λύκειο και το Γυμνάσιο Βελβεντού

Η έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση» ανοίγει την Τρίτη τις πύλες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης- Σήμερα τα εγκαίνια από την υπουργό Κατερίνα Νοτοπούλου

 

Η έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση. Η στήριξη της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη στρατιωτική χούντα από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα (1967-1974)» είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

 

50 χρόνια και πλέον από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η έκθεση επικεντρώνεται στον ξεχασμένο εν πολλοίς αγώνα των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών και μεταναστριών στη Δυτική Γερμανία εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος στην Αθήνα. Παράλληλα αναδεικνύει την υποστήριξη που παρείχε η γερμανική κοινή γνώμη στις ελληνικές αντιδικτατορικές δράσεις: γερμανικά κόμματα, συνδικάτα, πολιτικά ιδρύματα, μέσα ενημέρωσης στάθηκαν αλληλέγγυα και στήριξαν έμπρακτα τον αντιδικτατορικό αγώνα, συμβάλλοντας στον διεθνή αποκλεισμό της χούντας. Η έκθεση αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική αντίσταση και παράλληλα επιδιώκει να στρέψει το βλέμμα – στη συγκυρία της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κρίσης – σε μια άγνωστη αλλά αξιομνημόνευτη σελίδα των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα και τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00. Στα εγκαίνια θα χαιρετίσουν η Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό έως 06/11/2018 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά 08.00-20.00 (εκτός Σαββάτου-Κυριακής)

Νεαροί έκλεψαν κρόκο από συγχωριανό τους στην Άνω Κώμη-Τους συνέλαβε η αστυνομία!

Κλοπή νωπού κρόκου, συνολικής ποσότητας έξι κιλών, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, στην Άνω Κώμη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, δράστες είναι δυο αδέρφια που εισήλθαν παράνομα σε αποθήκη συγχωριανού τους, όπου είχε «απλωθεί» ο κρόκος για να στεγνώσει και πήραν ολόκληρη την ποσότητα που υπήρχε στο χώρο.

Ωστόσο, μάλλον δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και άφησαν ίχνη, τα οποία αξιοποίησε άμεσα η Ασφάλεια Κοζάνης, άντρες της οποίας λίγο αργότερα συνέλαβαν και τους δυο δράστες που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καθαρή ποσότητα του κρόκου που υπήρχε στον αποθηκευτικό χώρο υπολογίζεται σε δυο κιλά.