Γιάννης Θεοφύλακτος στο Κανάλι της Βουλής και στην ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ για επενδυτικό νόμο – εμπορικά σήματα -α΄ κατοικία – δάνεια Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

1671

Ο Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στις 28 και 29/3/2019:

εμφανίστηκε στο Κανάλι της Βουλής στην εκπομπή της κας Κουλούρη με πάνελ τους: Φορτσάκη (Ν.Δ.), Καρρά (ΚΙΝΑΛΛ), Μαυρωτάς (ΠΟΤΑΜΙ)

και παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης και στον δημοσιογράφο Κώστα Δαβάνη.

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος, αφού ξεκαθάρισε ότι ο εν λόγω νόμος δεν αφορά όσους είναι ήδη ενταγμένοι στο ν. Κατσέλη, ανέλυσε τα θετικά σημεία του νέου νόμου τα οποία αφορούν άμεσα χιλιάδες συμπολίτες μας:

– Ένταξη των επιχειρηματικών δανείων, των εμπόρων δηλαδή οι οποίοι ως τώρα ήταν εκτός του ν. Κατσέλη.

– Επιμήκυνση έως και 25 χρόνια της αποπληρωμής του δανείου.

– Μείωση των επιτοκίων.

– Επιδότηση της δόσης από το δημόσιο για τους οικονομικά αδύναμους.

– Το όριο ένταξης είναι τα 250.000 ευρώ της αντικειμενικής αξίας της α’ κατοικίας και τα 175.000 ευρώ για τα επιχειρηματικά δάνεια. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι πρώτες κατοικίες στην Κοζάνη και την ευρύτερη Δ. Μακεδονία προστατεύονται.

– Δεν επηρεάζεται η ρύθμιση του δανείου αν αυτό έχει μεταβιβαστεί σε fund.

– Σε περίπτωση μη συμφωνίας υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Eπίσης ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια αποφασίστηκαν με βάση το όριο της φτώχειας συν 70%. Αυτοί που επέκριναν τη ρύθμιση αυτή είναι η ΝΔ (αν και την υπερψήφισε!) και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί δηλαδή που έχουν ανεξόφλητα τα 400 εκατομμύρια περίπου ευρώ δανεικά! Αυτοί που μετέτρεψαν τους Έλληνες από έντιμους πολίτες σε κακοπληρωτές!

Επιπλέον ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης προκειμένου να επιβραβευθούν με κάποιο τρόπο και οι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους δανειολήπτες οι οποίοι με στερήσεις καταφέρνουν να ανταποκρίνονται στις δόσεις τους.

Αυτοί που δεν θα προστατευθούν ποτέ από αυτή την Κυβέρνηση είναι όσοι βρίσκονται λίστες Λαγκάρντ και Μπόγιαρνς, αυτοί δηλαδή που καταλήστεψαν το κράτος με την ανοχή των Κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ παίρνοντας δάνεια με εγγύηση αέρα!

Β. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΟΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ 10 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ:

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στην αποστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πολλών επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας στα Σκόπια και στη Βόρεια Μακεδονία. Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκαθαριστούν πολλές λεπτομέρειες στην συνεργασία των δύο χωρών.

Όσον αφορά αυτούς που αμφισβητούν τη Συμφωνία των Πρεσπών αναρωτήθηκε: Oι επικριτές μας γιατί έως τώρα που αναγράφονταν παντούσκέτο Μακεδονία (ταμπέλες, βιβλία, προϊόντα, αυτοκίνητα, διαβατήρια κτλ) δεν ενοχλούνταν;

Ποιο είναι καλύτερο το Μακεδονία (σκέτο) ή το Βόρεια Μακεδονία;

Όπως φαίνεται λοιπόν η υποκρισία σε κάποιους περισσεύει. Η συμφωνία αυτή πάει τα πράγματα από το χειρότερο στο καλύτερο. Δεν είναι τέλεια αλλά λύνει πολλά προβλήματα που εξαιτίας άστοχων επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων οδήγησαν τη χώρα μας στην απομόνωση και στην ανοχή της πλαστογράφησης της Ιστορίας μας (που τώρα διορθώνεται).

Γ. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ:

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος ανέλυσε το νέο επενδυτικό νόμο και τα νέα επιχειρηματικά εργαλεία που εστιάζουν κυρίως στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης εξήρε την πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για ίδρυση νέου επενδυτικού εργαλείου 200εκ. € για επενδυτικά σχέδια στα Βαλκάνια. Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε ότι ‘ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπέρ των επενδύσεων, με όρους όμως αειφορίας, σεβόμενοι δηλ. το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα και αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν την Ελλάδα στην πτώχευση”.