Δήμος Βοΐου – Αγαπητοί συνάδελφοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, θα έπρεπε να ντρεπόμαστε για την εικόνα που παρουσιάζουμε στα δημοτικά συμβούλια.

1498

Γράφει ο Δημοτικός σύμβουλος Βοΐου

Ζήκος Κωνσταντίνος

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες να λαμβάνει χώρα ένας επικοινωνιακός πόλεμος που αφορά τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης και τις σχέσεις της με την υπάρχουσα δημοτική αρχή. Αν και είμαι υπέρμαχος της άμεσης επαφής, την οποία θεωρώ βασική προϋπόθεση ενός εποικοδομητικού διαλόγου, αναγκάζομαι να τοποθετηθώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα και να μπαίνουν στη θέση τους πριν πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Πριν εστιάσω σε συγκεκριμένα θέματα και κάνοντας μια σύντομη κριτική, αγαπητοί συνάδελφοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, θα έπρεπε να ντρεπόμαστε για την εικόνα που παρουσιάζουμε στα δημοτικά συμβούλια. Έχω ελάχιστη πείρα στο συγκεκριμένο θεσμό, δε γνωρίζω αν και τα παλιότερα συμβούλια συνεδρίαζαν με έναν παρόμοιο τρόπο, αλλά θα ήθελα να πιστεύω ότι αν ελαττώσουμε τις εγωκεντρικές αντιπαραθέσεις που στοχεύουν καθαρά στη δημιουργία εντυπώσεων και κάποιους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που αμαυρώνουν την εικόνα μας και επικεντρωθούμε στη λύση προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία μας και συνεχώς διογκώνονται, θα έχουμε επιτελέσει σωστά το ρόλο μας. Άλλωστε οι πολίτες αυτό θα κρίνουν στο τέλος της θητείας μας και όχι τις φωτογραφίες που ανεβάζουμε στο διαδίκτυο, κόβοντας πίτες και ανάβοντας κλαδαριές.
Τώρα ξεκινώντας από αναρτήσεις που αναφέρονται στον κίνδυνο να μείνουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί χωρίς πετρέλαιο, μισθοδοσία και κάλυψη παγίων εξόδων, θα τις χαρακτηρίσω ανυπόστατες με προσωπική ευθύνη του τι λέω και του τι ψηφίζω. Άλλωστε μπορούν οι πρόεδροι των επιτροπών που είναι αρμόδιες να με διαψεύσουν.
Για την περιορισμένη παρουσία μας στις εορταστικές εκδηλώσεις, θα ισχυριζόμουν ότι δεν ήταν και τόσο «περιορισμένη», παρευρεθήκαμε όπου μας επέτρεψε ο ελεύθερος χρόνος μας και οι λοιπές ενασχολήσεις μας. Το ότι περνάμε απαρατήρητοι γιατί μένοντας λίγο πιο πίσω δε μας πιάνουν οι κάμερες και τα κινητά είναι νομίζω δικαίωμά μας.
Για την αντιπαράθεση του κου δημάρχου με τον επικεφαλής του συνδυασμού «ενεργοί πολίτες» κου Κοσμίδη τη θεωρώ άκοσμη με υπαιτιότητα και των δύο. Θα πρέπει να σεβόμαστε κάποιον όταν μιλάει είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτά που λέει, επιτρέποντάς του να ολοκληρώσει και αν η δημοτική αρχή επιθυμεί να κόβει πίτες παρουσία μόνο αυτών που επιθυμεί, ας το κάνει στα σπίτια της και όχι σε δημόσια κτίρια, πληρωμένα από τους φόρους των δημοτών.
Τέλος για τα «σκοτεινά κίνητρα» της συμμαχίας Κοσμίδη-Γκερεχτέ, που κάποιοι βιάστηκαν να εντοπίσουν, θα ήθελα να τους ρωτήσω γιατί έχουν τόσο επιλεκτική παρατηρητικότητα. Είναι ολοφάνερη και άλλη συμμαχία εντός του δημοτικού συμβουλίου, της οποίας τα κίνητρα δε γνωρίζουμε. Μερικοί εντός του δημοτικού συμβουλίου, ενώ τους «φτύνουν», σφυρίζουν αδιάφοροι, πιστεύοντας ότι βρέχει.
Κάλυψα ένα μέρος μόνο αυτών που σκεφτόμουνα, αλλά δε θέλω να γίνω άλλο κουραστικός. Ευχαριστώ όσους μπείτε στον κόπο να διαβάσετε τις σκέψεις και τις απόψεις μου.

Ζήκος Κωνσταντίνος

Δημοτικός σύμβουλος Βοΐου

Με το Συνδιασμό του Δ. ΚΟΣΜΙΔΗ

‘Ενεργοί Πολίτες’