ΕΡΕΥΝΑ: Δείτε γιατί το ουίσκι θεωρείται πιο «υγιεινό» από ΟΛΑ τα άλλα ποτά!

1759

Υιοθετούμε.

Θα έχετε καταλάβει ότι εδώ στο Ratpack έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στο ουίσκι. Το αγαπάμε λίγο περισσότερο από τα άλλα ποτά. Μετά από την έρευνα που διαβάσαμε, βρήκαμε έναν ακόμη λόγο για να το τιμούμε και να το πίνουμε πιο συχνά.

Αν είστε από αυτούς που προτιμούν να το πίνουν σκέτο, χωρίς πάγο, με τη συνοδεία λίγου νερού ενδεχομένως, τότε μπορείτε να εξέλθετε. Η έρευνα που θα σας περιγράψουμε αφορά όλους εμάς που βάζουμε ένα τουλάχιστον παγάκι, αυτό το όχι και τόσο αθώο, όπως φαίνεται, συνοδευτικό.

Το ξέρατε ότι μέσα στα παγάκια ζουν δεκάδες βακτήρια, ικανά να προκαλέσουν πολλές και διαφορετικές λοιμώξεις; Μήπως ξέρατε επίσης ότι το ουίσκι είναι το μοναδικό ποτό που μπορεί να τα σκοτώσει;

Μήπως ξέρατε επίσης ότι αν πίνεις ουίσκι νιώθεις πιο σέξι;Για δείτε εδώ.

Η μελέτη που φέρει την ονομασία «Η παρουσία παθογόνων βακτηρίων σε παγάκια και η αξιολόγηση της επιβίωσης τους σε διάφορα συστήματα» και που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ιατρικό βιβλίο «Springer» εξέτασε τους τύπους των βακτηρίων που μπορούν να επιβιώσουν στον πάγο.

source

 

Τα νέα δεν ήταν και τόσο καλά, αφού βρέθηκαν 31 διαφορετικά είδη βακτηρίων σε μία ράβδο πάγου, μερικά εκ των οποίων μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παθογένειες, με τα πιο επιβλαβή να είναι τα εξής: Pseudomonas (προκαλούν μόλυνση στο δέρμα και στους πνεύμονες), Staphylococcus (υπεύθυνο για σταφυλόκοκο), Bacillus (τροφική δηλητηρίαση) και Acinetobacter (μπορεί να προκαλέσει πνευμονία και μηνιγγίτιδα).

Οι ερευνητές εξέτασαν πόσο ανθεκτικά είναι τα βακτήρια, βάζοντας μολυσμένο πάγο σε διαφορετικά ποτά, αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι οι θερμοκρασίες κατάψυξης δεν τα σκοτώνουν. Έχουμε και λέμε: Η βότκα δεν σκότωσε κανένα από αυτά. Η Coca-Cola σκότωσε το Bacillus και τον Pseudomonas, ενώ τονωτικά ποτά, τα σκότωσαν όλα εκτός από το Acinetobacter. Το Ουίσκι από την πλευρά του τα σκότωσε ΟΛΑ!

Ανάβουμε καπνογόνο, αράζουμε καναπέ, γεμίζουμε ποτήρι, πανηγυρίζουμε :