Κάτι παίζει στο Βόιο ….

1409

Έκτακτη συνάντηση στο Δήμο Βοϊου με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» μετά από πρωτοβουλία του  δημάρχου Χρήστου Ζευκλή, χθες Τετάρτη, προκειμένου να συζητηθεί ένα πολύ σημαντικό θέμα, για το οποίο καλείται να αποφασίσει η τοπική κοινωνία και αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει έντονη κινητικότητα τα τελευταία 24ωρα, και όπως ενημερώθηκαν σχετικά οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δήμο (πλην του κ. Κοσμίδη ο οποίος απουσιάζει στις Βρυξέλλες, αλλά εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση), συζητιέται από πλευράς του Υπουργείου η δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών κλειστού τύπου, στην περιοχή του Βοΐου.

Μάλιστα στο «τραπέζι» έχουν πέσει ήδη 5-6 χώροι, χωρίς να διευκρινίζεται ποιοι είναι αυτοί, ενώ γίνεται λόγος και για 150 θέσεις εργασίας, προκειμένου να λειτουργεί η εν λόγω δομή.

Η αντιπολίτευση του δήμου, σύμφωνα με πληροφορίες, κρατάει στάση αναμονής, τονίζοντας ωστόσο πως αν υπάρχει συναίνεση θα πρέπει να δοθεί απόλυτη μέριμνα ώστε οι θέσεις εργασίας να έχουν εντοπιότητα, ώστε να καλυφθούν κατά προτεραιότητα από ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής. Να σημειωθεί ωστόσο πως οι ανάλογες προσλήψεις δίνουν λίγα μόρια στην εντοπιότητα.

Ακόμα δεν διευκρινίζεται για πόσα άτομα πρόκειται, αφού εικάζεται σε πρώτη φάση να αφορά 500 μετανάστες – πρόσφυγες, χωρίς ο αριθμός να είναι βέβαιος.

Επίσης, νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο και για συζητήσεις δημιουργίας και δεύτερης δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Τσοτύλι, που θα αφορά σε 50 κορίτσια και η οποία θα λειτουργεί στα πλαίσια της αντίστοιχης δομής του Πενταλόφου.

Υπενθυμίζουμε πως εντολή του πρωθυπουργού στον υπουργό Eσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, είναι να δίνονται σοβαρά αντισταθμιστικά sε δήμους που θα υποδέχονται ανάλογες δομές.

Ζήσης Πιτσιάβας