Κακούλη Φωτεινή – Υποψήφια με το Συνδυσμό Βόϊο Υπεύθυνα Μαζί.

1651

Ονομάζομαι Κακούλη Φωτεινή, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σιάτιστα και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα. Είμαι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών, του Τμήματος «Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών».

Έχω ασχοληθεί εθελοντικά με τα ευρήματα του Μουσείου της Αιανής και συμμετείχα στις καταγραφές αυτών. Έχω επιπλέον εργαστεί σε ιδιωτικό ΙΕΚ στην Κοζάνη διδάσκοντας μαθήματα του αντικειμένου μου. Η αγάπη και το ενδιαφέρον μου για την ιστορία και κυρίως για την τοπική ιστορία με οδήγησαν να ασχοληθώ και με μεταπτυχιακές – ιστορικές σπουδές. Πιο συγκεκριμένα τα ερευνητικά μου πεδία στρέφονται στην κατοχή της Σιάτιστας μέχρι τις αρχές του εμφυλίου πολέμου.

Έχω συμμετάσχει σε ημερίδες που αφορούσαν τον πολιτισμό, αλλά έχω πάρει μέρος και σε επιστημονικά συνέδρια του αντικειμένου μου. Γνωρίζω άριστα την αγγλική γλώσσα, καθώς και ελάχιστα γαλλικά.

Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά, καθώς ο λόγος που βρίσκομαι στο πλευρό του Λάζαρου Γκερεχτέ είναι πως πιστεύω στους νέους ανθρώπους, στις νέες ιδέες, στις νέες αντιλήψεις και στην εξέλιξη αυτού του τόπου που τόσο πολύ αγαπώ και συμπονώ, έχοντας συμμάχους μου το ήθος, την αξιοπρέπεια, την πίστη πρώτα στο Θεό και ύστερα στον εαυτό μου, και τις γνώσεις γιατί όλοι μαζί και υπεύθυνα, ‘’υπεύθυνα μαζί’’ μπορούμε να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε στην εξέλιξη αυτού του τόπου!