Κλείνουν τα γυμνάσια σε Εράτυρα, Άνω Κώμη και Τρανόβαλτο

2114

Στο κλείσιμο των γυμνασίων Άνω Κώμης, Εράτυρας και Τρανοβάλτου προχωρεί το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το Kozanimedia.

Τα τρία γυμνάσια, που είχαν «διασωθεί» την τελευταία στιγμή από τις συνενώσεις του 2011, λειτουργούν έκτοτε ως παραρτήματα των γυμνασίων Κρόκου, Γαλατινής και Λιβαδερού αντίστοιχα. Πλέον, εάν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ημέρες, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών καταργούμενων παραρτημάτων θα φοιτήσουν στις αντίστοιχες περιοχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Υπουργείο Παιδείας εξετάζουν περισσότερο την περίπτωση του γυμνασίου του Τρανοβάλτου, καθώς εκεί φοιτούν οι μαθητές της Ελάτης, χωριό σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση και ενδεχομένως παραταθεί για κάποιο (μικρό ή μεγαλύτερο) χρονικό διάστημα η λειτουργία του.

Επίσης να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες με πρωτοβουλία του δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Άνω Κώμη για το θέμα, παρουσία και του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κώστα Κωνσταντόπουλου, στη διάρκεια της οποίας οι περισσότεροι (υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι αρνητικοί) γονείς των μαθητών αντέδρασαν στο κλείσιμο του εκεί γυμνασίου και στη μεταφορά των μαθητών στον Κρόκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του siera fm, οι μαθητές από Μικρόκαστρο και Καλονέρι, γράφτηκαν στα γυμνάσια Σιάτιστας και κάποιοι πιθανόν στη Νεάπολη, οπότε το γυμνάσιο Εράτυρας που ήδη είχε πρόβλημα επιβίωσης λόγω έλλειψης παιδιών, οδηγείτε στη συγχώνευση με τη Γαλατινή, όπου και αναμένεται να μετακινηθούν οι μαθητές της Εράτυρας.