Μάθημα ανθρωπιάς: Κοζανίτης στρατιωτικός βρήκε πορτοφόλι με 1.800 ευρώ που ανήκε σε Τούρκο πολίτη στην Αλεξανδρούπολη και το παρέδωσε στην Αστυνομία

1637

Οι καλές πράξεις πάντα αποτελούν ένα παράδειγμα προς μίμηση, κυρίως στις «δύσκολες» εποχές που ζούμε και χρειαζόμαστε τέτοιου είδους περιστατικά να μας θυμίσουν ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με εντιμότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR ένας 34χρονος Κοζανίτης ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη ως στρατιωτικός εδώ και εννέα χρόνια, πριν λίγες μέρες βρήκε ένα πορτοφόλι με 1.800 ευρώ και προσωπικά έγγραφα και το παρέδωσε στην Αστυνομία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ίδιος δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να μην το παραδώσει στις Αρχές και να το κρατήσει, ενώ όπως αποδείχτηκε, ο κάτοχος του πορτοφολιού ήταν Τούρκος πολίτης, γεγονός που το κάνει δύο φορές πιο αξιοσημείωτο με τη λογική του πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται κανείς σε μια ξένη χώρα και να γίνεται αποδέκτης μια τέτοιας πράξης ευσυνειδησίας και εντιμότητας.

Ο Τούρκος τον ευχαρίστησε, ενώ προθυμοποιήθηκε από καρδιάς να του δώσει μέρος των χρημάτων. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο 34χρονος Κοζανίτης αρνήθηκε και αρκέστηκε στην ανταμοιβή μιας καλής πράξης.

Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, όπου στις μέρες μας, δύσκολα συναντά κανείς ανθρώπους με ευσυνειδησία και εντιμότητα. Ευχής έργο, να συναντά κανείς περισσότερους ανθρώπους με τέτοια χαρακτηριστικά, μιας και τείνει να εκλείψει το είδος.