Μας έχουν καταραστεί τέσσερις μέρες χιλιάδες κόσμος από όλη την Ελλάδα … Οι άνθρωποι είναι ψυχανώμαλοι .

1345

«Το πρόβλημα δεν λύνεται με μηνύσεις, αλλά θεσμικά»

Ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού κατηγορούμενος για παθητική κακοποίηση ζώου, επειδή βράχηκε και πάγωσε….

Χρήστος Ζευκλής για τα αδέσποτα: Το θέμα των αδέσποτων ζώων συζητήθηκε στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας μετά και τις κατηγορίες που εξαπέλυσε φιλοζωική των Χανίων στο  δήμαρχο Βοΐου  Χρήστο Ζευκλή, οι οποίες πήραν πανελλαδική διάσταση.

Ο δήμαρχος Βοΐου τόνισε ότι οι δήμαρχοι είναι εκτεθειμένοι σε οργανωμένα κυκλώματα και δεν μπορούν να αντιδράσουν παρά μόνο με μια αγωγή ζητώντας από την ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ να πάρουν θέση και να τους προστατέψουν. «Μας έχουν καταραστεί τέσσερις μέρες χιλιάδες κόσμος από όλη την Ελλάδα και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι η γυναίκα μουΟι άνθρωποι είναι ψυχανώμαλοι. Ψευδώς λέει η κυρία ότι εμείς  φωνάζαμε αλαλάζοντες  όλο το δημοτικό συμβούλιο βάλτε φόλα στα σκυλιά, ακόμα και στην Ευρώπη.

Ανέφερε ότι η κα Νατάσα Μπομπολάκη έχει αναρτήσει τις δύο φωτογραφίες σκυλιών με αίματα που δεν έχουν σχέση με φόλες. Την ίδια  ώρα  φιλοζωική έχει μια παράνομη  μάντρα με 50 ζώα. «Εμείς κάναμε πρόταση να τα μαζέψουμε σε δική μας μάντρα και  η κυρία μας έβριζε.Ο νόμος είναι αισχρός. Εδώ έχουμε νένα γκρουπ ανθρώπων που δεν έχουν καμία αγάπη για τον άνθρωπο, τους αντιμετωπίζαμε και στη γούνα».

Ο Λευτέρης  Ιωαννίδης μίλησε για μια οργανωμένη στρατηγική αξιοποιώντας τα επικοινωνιακά δίκτυα. Το πρόβλημα δεν λύνεται με μηνύσεις, αλλά θεσμικά. Το πρόγραμμα για τη διαχείριση των αδέσποτων έχει σοβαρές αντιφάσεις σύμφωνα με τον ίδιο και πρέπει να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο που θα προκύψει μετά από διάλογο της αυτοδιοίκησης, των φιλοζωικών και του υπουργείου. Πέρα από τα δικαιώματα υπάρχουν και οι υποχρεώσεις τόνισε θυμίζοντας την περίπτωση του ροτβάιλερ με το δικαστήριο να δέχεται ότι ο δήμαρχος εκ της θέσης του θα υποστεί τις συνέπειες.

Να έχει δικαίωμα κάθε δήμος να περιφράζει τα αδέσποτα, να τα ταΐζει και να τα ποτίζει πρότεινε ο πρόεδρος Γιώργος Δασταμάνης. Μάλιστα ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεκαπτσόγλου ανέφερε ότι βρέθηκε στο δικαστήριο για 30.000 ευρώ κατηγορούμενος, επειδή ζώο είχε παθητική κακοποίηση, βράχηκε και πάγωσε… Για τα δικαστήρια που πάνε κάθε τρεις και λίγο οι δήμαρχοι και την αντιμετώπισή τους  ως εγκληματίες, ζητείται μια θεσμική λύση.

Φιλιώ Μπτούρη-Ιωάννα Παπαδημητρίου