Οι φυλακές δεν είναι στην αισθητική και κουλτούρα του Βοίου …

1639

Οι φυλακές δεν είναι στην αισθητική και κουλτούρα του Βοίου. Οι συμβολισμοί της ευρύτερης περιοχής είναι πολύ ισχυροί και πάνω από όλα απελευθερωτικοί.

Δεν είναι τυχοδιωκτικοί. Το ξέρουν οι πάντες.

Σε μία χώρα που εν έτη 2020 η αστική δημοκρατία παραμένει ανολοκλήρωτη, η αστική τάξη δεν είναι Εθνικά συγκροτημένη, το Αθηναϊκό Κράτος ορίζει τα πάντα με τους Περιφερειακούς – Τοπικούς του τοποτηρητές, είναι πολύ φυσιολογικό να ζούμε όλη αυτήν την κωμικότητα – τραγικότητα.

Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μία συζήτηση που αφορά την λειτουργία κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών. Μιας φυλακής με άλλα λόγια. Μπροστάρης σε αυτήν την κυβερνητική επιλογή, ο τοπικός Δήμαρχος που στερείται Ελληνικής Πολιτικής Παιδείας και ιστορικής γνώσης του τόπου του. Μέλος του κομματικού στρατού του Κυβερνώντος κόμματος, της Ν,Δ,. Τι κρίμα…

Το Βόιον που γέννησε την Εθνική Αντίσταση, που άμβλυνε τις αντιθέσεις του εμφυλίου, που γκρέμισε τα γεωγραφικά όρια και ταξίδεψε την Ελλάδα, τον Ελληνισμό, την Περιοχή, σε όλη την Οικουμένη, που έκανε το ΟΛΟΝ σε Παγκοσμιότητα να ομιλεί για τους μάγους της Πέτρας, τους περίφημους ΜΑΣΤΟΡΕΣ, οδηγείται η καλύτερα το οδηγούν στην απαξίωση του.

Αλήθεια δεν το έχουν καταλάβει ότι δεν μπορεί να γίνει μία φυλακή το Βόιον;

Οι συμβολισμοί είναι άλλοι. Αυτοί του Ανθρωπισμού, της Αναγέννησης και της Απελευθέρωσης.

Οι κάτοικοι του, έχουν ιερή υποχρέωση να αποβάλλουν όλους αυτούς που αποτελούν αυτό το ξένο σώμα που μόνον κακό του κάνει. Τα δωράκια που υπόσχονται δεν πρέπει να τους δελεάσουν, οδηγήσουν στις παγίδες που τους έχει στήσει και στήνει το καθεστώς.

Ακόμη η πλατεία του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, στο Ανθοχώρι, θα γίνει το ορμητήριο των αγώνων για την Αναγέννηση και Απελευθέρωση της Δυτικής Μακεδονίας, της χώρας μας.

Δρέπανο 30 Ιανουαρίου 2020

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Πολίτης