ΟΛΑ ΕΔΩ …

2777

Ικανοποιητική ήταν η επισκεψιμότητα του 3rd Fur Shopping Festival και τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, οπότε τις πύλες του Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας πέρασαν 245 εμπορικοί επισκέπτες προερχόμενοι από 26 χώρες, ενώ σημαντικές ήταν και οι εμπορικές πράξεις που καταγράφηκαν.

Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες είναι οι εξής:

  1. Βουλγαρία
  2. Αγγλία
  3. Καναδάς
  4. Γεωργία
  5. Δανία
  6. Γερμανία
  7. Ελλάδα
  8. Ουγγαρία
  9. Ιταλία
  10. Καζακστάν
  11. Κορέα
  12. Κίνα
  13. Κουβέιτ
  14. Λίβανο
  15. Μολδαβία
  16. Πολωνία
  17. Λιθουανία
  18. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  19. Ρουμανία
  20. Ρωσία
  21. Σερβία
  22. Σουηδία
  23. Ελβετία
  24. Τουρκία
  25. Ουκρανία
  26. Κιριμπάτι (κράτος της Ωκεανίας)

Το Festival, επίσης, επισκέφθηκαν η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, καθώς και η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, συνοδευόμενη από την τοπική βουλευτή του κόμματος Μαρία Αντωνίου.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Κώττας, και οι δήμαρχοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, Ανέστης Αγγελής, και Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, αντίστοιχα.

Τα πολιτικά πρόσωπα πραγματοποίησαν περιήγηση στα περίπτερα του Festival και συνομίλησαν με τους Εκθέτες, που με τη σειρά τους περιέγραψαν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος.

Τα προβλήματα της βιομηχανίας της γούνας τέθηκαν επίσης στο επίκεντρο των συζητήσεων των προαναφερόμενων πολιτικών προσώπων με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο festival. Ανατροπή! Επιστράφηκαν αναδρομικά σε συνταξιούχους με τη βούλα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

– Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι είχαν δικαιωθεί από το Διοικητικό Πρωτοδικείο
– Για πρώτη φορά επιτροπή του Νομικού Συμβουλίου αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση
– Τα χρήματα μπήκαν ήδη στους λογαριασμούς των δικαιούχων
– Άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή των αναδρομικών και σε άλλους συνταξιούχους

Έπεσε σε φαράγγι, έσπασε τα πλευρά της, έμεινε κρεμασμένη μέσα στο αυτοκίνητό της και… έζησε! | Newsit.gr

Η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της. Βγήκε από τον δρόμο και έπεσε σε φαράγγι σε βάθος 15 μέτρων. Ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της, καθώς το αυτοκίνητο κρεμάστηκε σε ένα δέντρο.
Η γυναίκα ωστόσο έσπασε τα πλευρά της και για μέρες δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί.
Άγνωστο ακόμη πως, κατάφερε να απεγκλωβιστεί και σύρθηκε για σχεδόν 500 μέτρα ως την άκρη του φαραγγιού. Όπως φέρεται να δήλωσε έφαγε χόρτα που βρήκε και ήπιε λίγο νερό από το ποτάμι. Εκεί όμως κατέρρευσε και μάλλον δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει αν η τύχη δεν την χαμογελούσε ξανά.
Έξι μέρες μετά το τροχαίο ο 30χρονος ιδιοκτήτης ράντσου Ντέιβ Μοράλες και ένα συνεργείο συντήρησης του οδικού δικτύου κυνηγούσαν μια αγελάδα σε αυτοκινητόδρομο όταν παρατήρησαν ότι έλειπε ένα κομμάτι από έναν φράκτη κοντά στον δρόμο.
Εντόπισαν το κατεστραμένο αυτοκίνητο από κάτω και όταν το προσέγγισαν είδαν ότι υπήρχαν πατημασιές με κατεύθυνση από το αυτοκίνητο προς το ποτάμι.
Ακολούθησαν τα ίχνη και βρήκαν την γυναίκα που είχε υποστεί σοβαρή αφυδάτωση, τα μάτια της ήταν πρησμένα και φορούσε ένα μακό μπλουζάκι, σορτς και σαγιονάρες. Είχε σπάσει τα πλευρά της, είχε εξάρθωση στον ώμο και είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, όπως είπε ο Μοράλες σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Δεν ξέρω αν θα άντεχε εκεί μια ακόμη νύχτα», τόνισε.
Οι διασώστες κάλεσαν ελικόπτερο και η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Με μόλις 50 υπογραφές η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Την πρόταση για την αναθεώρηση υπογράφει ο Πρωθυπουργός και μόνο άλλοι 49 από τους 145 βουλευτές που αριθμεί το κυβερνών κόμμα. Η απόφαση για την υπογραφή της πρότασης από τον ελάχιστο αναγκαίο αριθμό βουλευτών εκτιμάται ότι ελήφθη προκειμένου να μην «φωτογραφηθούν» εκείνοι οι βουλευτές που έχουν εκφράσει επί μέρους αντιρρήσεις, όπως ο Νίκος Φίλης που ήθελε μεγαλύτερη συνταγματική αποσύνδεση της Πολιτείας από την Εκκλησία.

Η επιλογή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί πολιτικά σχόλια καθώς είναι δύσκολο να αιτιολογηθεί αυτή η κοινοβουλευτική «φειδώς» για την κορυφαία θεσμικά διαδικασία που είναι η αναθεώρηση του Καταστατικού Χάρτη της χώρας, όταν για άλλα ήσσονος θεσμικά κοινοβουλευτικά θέματα αλλά με πολιτική βαρύτητα θέματα, όπως για παράδειγμα οι καταθέσεις προτάσεων για σύσταση εξεταστικών ή προανακριτικών επιτροπών, συνοδεύονταν από τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μόλις… 23.125 ευρώ είχε τσεπώσει από «φακελάκια» – Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ ο 51χρονος γιατρός

Μόλις… 23.125 ευρώ είχε τσεπώσει από «φακελάκια» – Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ ο 51χρονος γιατρός | Newsit.gr

Στα «χέρια» της ΕΛΑΣ έπεσε ένας γιατρός, ο οποίος απαίτησε από 600 ευρώ «φακελάκι» προκειμένου να πραγματοποιήσει εγχείρηση σε ασθενή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία από συγγενικό πρόσωπο τους ασθενή, και η αστυνομία παρενέβη προκειμένου να «τσακώσει» τον γιατρό.

Συγκεκριμένα το πρόσωπο αυτό έδωσε το φακελάκι το οποίο ήταν όμως… προσημειωμένο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να το βρουν εύκολα στην κατοχή του 51χρονου.

Έρευνες ωστόσο έγιναν και στο γραφείο και στην οικία του, όπου βρέθηκαν άλλα 23.215 επίσης… από φακελάκια.

“Μερακλής” κυβερνητικός υπάλληλος έβλεπε πορνό στη δουλειά από 9.000 διαφορετικές ιστοσελίδες!

“Μερακλής” κυβερνητικός υπάλληλος έβλεπε πορνό στη δουλειά από 9.000 διαφορετικές ιστοσελίδες! | Newsit.gr

Μόνο που δεν έμπαινε σε μια ή δυο σελίδες αλλά από τον υπολογιστή του, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με τον server του γεωλογικού τμήματος, είχε “ανοίξει” 9.000 διαφορετικές ιστοσελίδες με πορνό!

Πως έγινε αντιληπτός; Οι σελίδες ήταν γεμάτες από ιούς και μάλιστα ύστερα από έλεγχο των τεχνικών το δίκτυο των υπολογιστών του Γεωλογικού Συστήματος των ΗΠΑ είχε προσβληθεί από malware ρωσικής προέλευσης.

Όπως είναι φυσικό έγινε έρευνα για το θέμα και εκεί αποκαλύφθηκε ο υπάλληλος ο οποίος είχε μολύνει όλο το σύστημα με την… κακιά συνήθεια που είχε να μπαίνει σε πορνογραφικά σάιτ από το λάπτοπ που του είχε παραχωρήσει η δουλειά!

Οι κανονισμοί απαγορεύουν ένας κυβερνητικός υπολογιστής να χρησιμοποιείται για τέτοιους σκοπούς και όπως καταλάβατε ο υπάλληλος απολύθηκε!

 Κρήτη: Ένοχοι για το θάνατο του 46χρονου φιλάθλου!
Κρήτη: Ένοχοι για το θάνατο του 46χρονου φιλάθλου! | Newsit.gr

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είxε προτείνει την αθώωση των δύο εξ αυτών, ενώ τώρα πλέον αναμένονται οι ποινές, που θα τους επιβληθούν.

Η απόφαση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε ικανοποίηση και ανακούφιση στην οικογένεια του άτυχου 46χρονου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, κάθισαν οι δύο νεαροί, 35 και 29 ετών, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 16 και 13 χρόνια αντίστοιχα, αλλά και ένας 27χρονος, ο οποίος αν και πρωτόδικα είχε αθωωθεί, ο αντιεισαγγελέας εφετών άσκησε έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος φίλαθλος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και κατέρρευσε εντός του γηπέδου. Αρχικά είχε νοσηλευθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του είχε μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα.

Βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε σε 87χρονο άνδρα από το Δίλοφο Φαρσάλων στη Λάρισα, για παράβαση του νόμου περί ζώων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» την Τρίτη το πρωί 87χρονος χτύπησε και πέταξε στον κάδο των σκουπιδιών 6 κουτάβια.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έπειτα από καταγγελία το Α.Τ. Φαρσάλων πληροφορήθηκε για το γεγονός και έσπευσε στο σημείο με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φαρσάλων, όπου διαπίστωσαν ότι στον κάδο βρισκόταν 3 νεκρά κουταβάκια, 2 σοβαρά, εκ των οποίων το ένα ήταν σε κόμμα και του έγινε ευθανασία μετέπειτα και ένα κουταβάκι σε καλή κατάσταση, το οποίο και παρελήφθη από τον φιλοζωικό σύλλογο.

Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ζήτησε προθεσμία ενώ ορίστηκε δικάσιμος την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στα Δικαστήρια της Λάρισας.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων και του βεβαιώθηκε πρόστιμο 180.000 ευρώ (30.000 ευρώ για το κάθε ζώο). Ο 87χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.