Ο Γιάννης Θεοφύλακτος στην ΕΡΤ: “Η Ν.Δ. ξέρει μόνο από στρεβλή ανάπτυξη, με δανεικά, διαφθορά και διαπλοκή – Η ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι δίκαιη, βιώσιμη και με σεβασμό στο περιβάλλον και τους εργαζόμενους”-Bίντεο

1328

Ο κόσμος θεωρεί δεδομένο ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν βάλει και τα δύο χέρια τους στο ‘μέλι’ της εξουσίας -από την άλλη η Αριστερά οφείλει να μην ακουμπήσει ούτε μισή σταγονίτσα κι έτσι είναι το σωστό”.

Καλεσμένος στην εκπομπή ΕΡΤ “Μαζί το Σαββατοκύριακο” στις 8/6/19 ήταν ο Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος με τους δημοσιογράφους κ. Σκάλκο και κα Κάντζου. Στο πάνελ της εκπομπής ήταν επίσης οι: K.Kαραγκούνης βουλευτής (ΝΔ) Αιτωλ/νίας και Γ. Καρράς βουλευτής (ΚΙΝΑΛ) Β΄ Αθηνών.
Ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε μεταξύ άλλων:

To κυριότερο επικοινωνιακό λάθος της κυβέρνησης που της στοίχισε στις ευρωεκλογές ήταν το ότι έριξε το βάρος στο παρελθόν στο οποίο ναι υπερτερεί αφού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν τη χώρα, αλλά η πλειοψηφία των πολίτων επιθυμούσε και επιθυμεί να μάθει τι προτίθεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν συνεχίσει να κυβερνά. Γι’ αυτό λοιπόν τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει το πρόγραμμά του προκείμενου οι Έλληνες να δουν και να συγκρίνουν τις διαφορές με τη ΝΔ. Ήδη σημαντικά στελέχη της ΝΔ (Βρούτσης, Ξαφά, Στουρνάρας) αρχίζουν να μιλούν για περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση 120 δόσεων, απολύσεις κ.α. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στην Ευρώπη »να ανοίξει η όρεξη» εκείνων των οικονομικών κύκλων οι οποίοι στο παρελθόν δεν δίστασαν να οδηγήσουν, μέσω των μειώσεων μισθών και συντάξεων που επέβαλαν, στην εξαθλίωση εκατομμυρίων Ελλήνων. Σε αυτές τις »απειλητικές» διαρροές του κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έρχονται να αντιπαραβάλουν τη δίκαιη ανάπτυξη, την επιπλέον αύξηση του κατώτατου μισθού, την πρόσφατη κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και άλλα τα οποία είναι ανάγκη να πληροφορηθούν οι πολίτες πριν επιλέξουν ποιός θα συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα.

Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Eπιστροφή στις πολιτικές του ΔΝΤ ή διατήρηση των κοινωνικών κατακτήσεων και του βιοτικού επιπέδου που με τόσο κόπο και θυσίες οι Έλληνες πετύχαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια και δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για το μέλλον; Μόλις η Κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια άρχισε να εφαρμόζει κατά γράμμα όλα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τις πρόσφατες μετατάξεις στη Βουλή η άμεση παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού για το πάγωμα οποιασδήποτε μετακίνησης αλλά και η δημόσια και έμπρακτη συγγνώμη της κ. Χριστοδουλοπούλου δείχνουν την διαφορά ήθους που υπάρχει με τη ΝΔ. Και βέβαια μιλάμε για μετατάξεις και όχι για μονιμοποιήσεις συγγενών όπως έκαναν τα στελέχη της Ν.Δ. (Τραγάκης, Δημοσχάκης), καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής που η θητεία του κράτησε μία ημέρα και μονιμοποίησε τις δύο κόρες του σε αυτή τη μία ημέρα! Δυστυχώς για αυτούς ο Ελληνικός λαός όχι μόνο δεν ξεγελιέται αλλά και θυμάται……