Ο Ηλίας Κάτανας για τα νέα παιδιά της Σιάτιστας ή της Ερατυρας που ανακοίνωσαν μέσω fb ή isntagram πώς είναι θετικά

1332

Θέλει μεγάλο θάρρος να ανακοινώνεις μέσω φβ ή του ίνσταγκραμ πως είσαι θετικός στον κορονοιό. Ειδικά σε μικρές τοπικές κοινωνίες όπως η Σιάτιστα ή η Εράτυρα ή οπουδήποτε αλλού, όπως και συνεχώς διαβάζουμε. Συνειδητοποιούμε πως υπάρχει και αυτή η πλευρά των νέων παιδιών. Που δε φοβάται να τσαλακωθεί αλλά προτιμά να κάνει γνωστό το πρόβλημα. Κάτι που φοβούνται να κάνουν οι μεγαλύτερες ηλικίες.

Γιατί ίσως μετά από μία τέτοια ανακοίνωση, ακολουθεί η κοινωνική διαπόμπευση. Αυτά τα παιδιά , αυτά τα νέα κρούσματα, όπως ψυχρά ανακοινώνονται, που αποφάσισαν να κάνουν γνωστό το πρόβλημα τους, θέλουν στήριξη, θέλουν κουράγιο από δω και πέρα. Δεν επιζητούν τον στιγματισμό, την κοινωνική κατακραυγή αλλά και το κοινωνικό μίσος και το κουτσομπολιό που όλοι μας θα κάνουμε από δω και πέρα. Μακριά από λαϊκά δικαστήρια λοιπόν. Τα παιδιά αυτά γνωρίζουν ήδη αν φταίξανε ή όχι. Γνωρίζουν ήδη τι θα περάσουν από δω και πέρα. Η ανακοίνωση τους όμως δείχνει θάρρος και μία μεταμέλεια, αν μπορώ να το πω έτσι.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά για αυτά τα παιδιά όπως και για όλους όσους μαθαίνουν πως είναι θετικοί στον covid-19. Μπορεί να τύχει στον καθένα μας. Κανείς μας δεν προσέχει όπως πρέπει. Να λέμε την αλήθεια. Κουράγιο λοιπόν στις οικογένειες όλων αυτών των νέων κρουσμάτων όπου και αυτοί θα βιώσουν έναν αδίστακτο κοινωνικό ρατσισμό από σήμερα. Φίλοι μου προσέξτε όλοι. Είτε είστε 25 χρονών, είτε 20, είτε 50, είτε μικρότεροι ή μεγαλύτεροι. Προστατέψτε τους εαυτούς σας. Μόνο έτσι θα προστατέψουμε και τους γύρω μας. Έχουμε μακρύ δρόμο ακόμη…