Ο Λάζαρος Γκερεχτές στο ΕΒΕ Κοζάνης:Ανταλλαγή απόψεων για τη συνεργασία με το Επιμελητήριο με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

1831

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης, Νίκο Σαρρή και τον Αντιπρόεδρο, Κώστα Παπανίκο, είχε την Τετάρτη 17 Απριλίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου, Λάζαρος Γκερεχτές, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Βόιο- Υπεύθυνα Μαζί».

Στη συζήτηση, τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή του Βοΐου, σε παραδοσιακούς κλάδους της τοπικής οικονομίας, όπως η γούνα και ο πρωτογενής τομέας, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσουν απόψεις και να καταθέτουν προτάσεις συνεργασίας και κοινών δράσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εκθεσιακή πολιτική, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων της περιοχής σε αυτές, όπως και η διενέργεια θεματικών εκθέσεων στο Βόιο για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και όχι μόνο.

Αναφορές έγιναν στον τρόπο αξιοποίησης του ΒΙΟ.ΠΑ Σιάτιστας, αλλά και του Βιοτεχνικού Πάρκου της Εράτυρας, με την ιδιωτική πρωτοβουλία να μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Λάζαρος Γκερεχτές, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης πως η επόμενη δημοτική αρχή θα προχωρήσει στη σύσταση ειδικού γραφείου υποστήριξης επιχειρηματιών καθώς και στη θέσπιση ειδικής ημερίδας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να υπάρχει κατάρτιση και συμβουλευτική κατεύθυνση, ειδικά για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων.