ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Μόσχας: Ο Δικέφαλος ψάχνει για μια νέα υπέρβαση

1857

4514801

Οι ασπρόμαυροι του ΠΑΟΚ τα πήγαν περίφημα κόντρα στη Βασιλεία, ωστόσο οι Μοσχοβίτες είναι πολύ πιο δύσκολο εμπόδιο κι ο σημερινός πρώτος αγώνας στην Τούμπα (20:00,  Novasports2) θα κρίνει πολλά στη μάχη της πρόκρισης

Ο δρόμος για τους ομίλους του Champions League (που εξακολουθεί να παραμένει άπιαστο όνειρο) ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι θα είναι δύσβατος, αλλά η αλήθεια είναι ότι στο… πρώτο κομμάτι της διαδρομής ο ΠΑΟΚ έκανε κάτι παραπάνω από εξαιρετικά τη δουλειά του αποκλείοντας με δύο νίκες την ελβετική Βασιλεία.

Τώρα στον 3ο γύρο της προκριματικής διαδικασίας ο Δικέφαλος έχοντας και πάλι τον τίτλο του αουτσάιντερ καλείται να αντιμετωπίσει μια ακόμη πιο δυνατή ομάδα, όπως είναι η Σπαρτάκ Μόσχας, ελπίζοντας ότι στην κατάμεστη Τούμπα θα μπορέσει να πάρει το αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να έχει ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είδε τα προβλήματα του να μειώνονται (Βιερϊνία, Μπίσεσβαρ εκτός), αλλά έχει στην αποστολή ως νέο πρόσωπο τον Τσούπα Ακπόμ με τον Άγγλο να του δίνει μια εναλλακτική λύση στην κορυφή της επίθεσης, ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα παρατάξει την ίδια ενδεκάδα που πέρασε σαν σίφουνας πριν από μια εβδομάδα από την έδρα της Βασιλείας.

Η Σπαρτάκ ήρθε χωρίς τον διεθνή Σαμέντοφ στην Θεσσαλονίκη ενώ η επιστροφή του Λουίς Αντριάνο στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να είναι η μοναδική αλλαγή που θα κάνει ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας Μάσιμο Καρέρα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τρεις διαφορετικές ομάδες από την Ρωσία κι όλες οι αναμετρήσεις ήταν για το Europa League. Η Σπάρτακ Μόσχας θα είναι η τέταρτη και παράλληλα η πρώτη για την διοργάνωση του Champions League.
Μέχρι τώρα, ο Δικέφαλος έχει έξι αναμετρήσεις με ομάδες από την Ρωσία, με απολογισμό 4 ισοπαλίες και 2 ήττες με συντελεστή γκολ 5-7. Για τον ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει απέναντι σε ομάδες από την Ρωσία οι Μακ, Βιεϊρίνια , Αθανασιάδης, Φωτάκης και Μουσλίμοβιτς.

Αυτή είναι η πέμπτη απόπειρα για την πρόκριση του στους ομίλους του Champions League για τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν το 2004-05 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η δεύτερη με τον Άγιαξ το 2010-11, η τρίτη το 2013-14 στον τρίτο προκριματικό με την Μέταλιστ και στη συνέχεια με την Σάλκε, ενώ το 2016-17 αντιμετώπισε πάλι τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Συνολικά μετρά δώδεκα αναμετρήσεις στα προκριματικά του Champions League με απολογισμό δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες. Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 16 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια, με τον Πρίγιοβιτς να πιάνει πλέον τους Βλάνταν Ίβιτς και Στέφανο Αθανασιάδη που είχαν από δύο γκολ. Στην λίστα των σκόρερ υπάρχουν ακόμη τα ονόματα των Νέτσιντ, Στοχ, Κατσουράνη, Γιασουμή, Βιεϊρίνια , Σαλπιγγίδη και Κάμπος. Από την αναμέτρηση με την Βασιλεία προστέθηκαν και αυτά των Κάνιας , Βαρέλα και Ελ Καντουρί.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισραηλινός Ορέλ Γκρίνφελντ, με βοηθούς τους Ιντάν Γιαρκόνι και Ρόι Χασάν.

ProtoThema.gr