Ειδήσεις …

1134

Radiosiatista.gr

Δ.Σ. Βοΐου: Την ερχόμενη Τρίτη 26/1 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών, παρουσία των Βουλευτών & της Δημοτικής Αρχής, για το θέμα των διοδίων – Πρόταση του Δημάρχου Χ. Ζευκλή, εφόσον δεν λάβουν τις απαντήσεις που θέλουν, όλοι οι παρευρισκόμενοι να προβούν, έξω από το Υπουργείο, σε καθιστική διαμαρτυρία, καλώντας και κεντρικά ΜΜΕ (Βίντεο)

Τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιδράσουν, σε σχέση με τη λειτουργία των διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Σιάτιστας, μετά και τη δημοσίευση του ΦΕΚ, που αναφέρεται στην επίσημη λειτουργία τους, συζήτησαν, οι συμμετέχοντες (δημοτικοί σύμβουλοι & όσοι βουλευτές παρευρέθησαν) στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Βοΐου, το απόγευμα της Παρασκευής 22/1. Ο Δήμαρχος Βοΐου, Χ. Ζευκλής έριξε το κύριο βάρος αυτής της εξέλιξης και της μη επικοινωνίας/ συνεννόησης προς ικανοποίηση των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας, στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ.Καραμανλή λέγοντας χαρακτηριστικά:  “Mας αδικεί και μας συμπεριφέρεται πολύ άσχημα παίρνοντας αποφάσεις ερήμην της τοπικής κοινωνίας”,  ενώ ζήτησε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, οι ομιλούντες να εστιάσουν στο τι μέλλει γενέσθαι, ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις τους, ώστε να οργανώσουν, από εδώ και πέρα, τις επόμενες μορφές αντίδρασης.

Radiosiatista.gr

Λαμβάνοντας το λόγο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δ. Κοσμίδης, άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς του Δημάρχου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: “Γι’ άλλη μια φορά ο Δήμαρχος μας κάλεσε εδώ για να απολογηθεί. Πόσες αποφάσεις πήραμε, ποσά ταξίδια αποτυχημένα, πόσα ψέμματα, πόσοι πανηγυρισμοί, αλλά στην πράξη μετά από σχεδόν δύο χρόνια καταφέραμε να αποτύχετε εσείς κ. Δήμαρχε. Είναι πλέον γεγονός η λειτουργία των διοδίων.  Εμεις προτείνουμε να ζητήσουμε εκ νέου μια συνάντηση με τον υπουργό αλλά και τον Πρωθυπουργό της χώρας ώστε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια του προβλήματος”.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Λ. Γκερεχτές είπε: “Μια Δημοτική Αρχή που τρέχει πίσω από τις εξελίξεις κι ανήμπορη να αντιδράσει. Τη δημοτική αρχή διακρίνει μια μυστικοπάθεια. Σ’ ένα δημοτικό συμβούλιο πρέπει να είμαστε ανοιχτοί. Γι’ ακόμη μια φορά, σήμερα, δεν υπάρχει εισήγηση και δεν προτείνεται κάτι. Αν δεν μπορεί αυτή η δημοτική αρχή να πάει, στο Υπουργείο, σύσσωμη η αντιπολίτευση. Κι αν έχει κλειστές τις πόρτες το υπουργείο, εμείς μπορούμε να τις ανοίξουμε”.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μ. Καραμπατζιάς, είπε“Πού ακούστηκε για να πάει κάποιος από τη Νεάπολη στη ΔΟΥ Κοζάνης να πρέπει να πληρώνει 3 ευρώ; Είναι υποκριτικό να προτείνεται να ανακατασκευαστεί το παλαιό δίκτυο για να απαλλαγούμε από το αντίτιμο των διοδίων. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Έχει ευθύνη και η προηγούμενη κυβέρνηση που άλλαξε την χωροθέτηση. Εμείς ακόμη επιμένουμε πως αν ο λαός θέλει μπορούμε να καταφέρουμε τη μη λειτουργία των διοδίων. Να μη δεχτούμε σε αυτή τη φάση, που είναι πολύ πονηρή, λόγω της πανδημίας, να περνούν τέτοια μέτρα”.

Στη συνεδρίαση παρούσα ήταν κι η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Κ. Κυριακίδου η οποία αποκάλυψε πως στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης, Γ. Κασαπίδης με τον Υπουργό  Κ. Καραμανλή έλαβε την απάντηση πως δεν γίνονται δεκτά τα αιτήματα που έχουν τεθεί. Η ίδια πάντως τόνισε πως στο βαθμό που μπορεί να βοηθήσει η Δημοτική Αρχή θα είναι στο πλευρό του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου.

Από τους κυβερνητικούς βουλευτές, το λόγο έλαβε, πρώτος, ο Μ. Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε: “Την ερχόμενη Τρίτη 26/1 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών, παρουσία των Βουλευτών & της Δημοτικής Αρχής, για το θέμα των διοδίων“, ενώ κι ο βουλευτής Σ. Κωνσταντινίδης είπε, πως: “Είναι άδικη επιβάρυνση για τους πολίτες του δήμου Βοΐου. Εμμένουμε στις προτάσεις που έχουμε αποστείλει στο υπουργείο για την εξεύρεση μια δικαίωσης λύσης”. Τέλος η βουλευτής Π. Βρυζίδου συμπλήρωσε πως: “Έχουμε καταθέσει τις θέσεις μας. Τίποτα δεν πήγε χαμένο κι αναζητούμε σε ό,τι είναι εφικτό να υπάρξει μια απάντηση. Έχουν μπει στο σκεπτικό του Υπουργείου, πολλά δεδομένα. Tην Tρίτη σίγουρα θα μπει ένα λιθαράκι”. Τέλος η κα Κ. Βέττα δήλωσε τη στήριξή της σε όποιες αποφάσεις λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση κι ενόψει της σύσκεψης στο Υπουργείο, την ερχόμενη Τρίτη 26/1, ο Δήμαρχος κάλεσε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να μεταβούν στην Αθήνα κι εφόσον δεν λάβουν τις απαντήσεις που θέλουν, όλοι οι παρευρισκόμενοι, να προβούν, έξω από το Υπουργείο, σε καθιστική διαμαρτυρία, καλώντας και κεντρικά ΜΜΕ

kozan.gr

Συνεχίζεται το αυστηρό lockdown στο Δήμο Εορδαίας, στην Σιάτιστα και στην Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης, μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου (Βίντεο)

Στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως: “Συνεχίζεται το αυστηρό lockdown στο Δήμο Εορδαίας, στην Σιάτιστα και στην Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης, μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου”.

Radiosiatista.gr

Χ. Ζευκλής: “Με απόφαση του ΓΕΕΘΑ το στρατόπεδο Πόρτη Νεαπόλεως του Δήμου Βοΐου εξαιρείται, οριστικά, ως υποψήφιο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών/Προσφύγων”

“Με απόφαση του ΓΕΕΘΑ το στρατόπεδο Πόρτη Νεαπόλεως του Δήμου Βοΐου εξαιρείται, οριστικά, ως υποψήφιο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών/Προσφύγων”. Αυτό ανέφερε, πριν από λίγο (ώρα 17:20), στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βοΐου ο Δήμαρχος Χ. Ζευκλής.

Σύνδεσμος εκτροφέων γουνοφόρων ζώων: “Η κα Ζεμπιλιάδου καλλιεργεί κλίμα εκφοβισμού αφήνοντας υπονοούμενα ότι η κατάσταση εξελίσσεται χωρίς έλεγχο και μάλιστα δεν διστάζει να συσχετίσει τον κλάδο της εκτροφής γουνοφόρων με το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής.

Έφυγε από την ζωή ο εκπ/κός κι ιερέας της Ελληνικής Κοινότητας Μπλουμφοντέιν στη Ν. Αφρική, π. Γεώργιος Τσιφτσής, από την Καρυδίτσα Κοζάνης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, έφυγε από την ζωή ο εκπ/κός κι ιερέας της Ελληνικής Κοινότητας Μπλουμφοντέιν, στη Ν. Αφρική, π. Γεώργιος Τσιφτσής, από την Καρυδίτσα Κοζάνης.  Ένας άνθρωπος με σημαντικό έργο στην ελληνική κοινότητα του Μπλουμφοντέιν. Συγκινητικά είναι και τα μηνύματα ανθρώπων που τον γνώρισαν, όπως το ακόλουθο: “Σήμερα έφυγε για το αγύριστο ταξίδι ένας σπάνιος άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Ο δάσκαλος και μετέπειτα ιερέας στην κοινότητα του Μπλουμφοντέιν. Όλοι τον έβλεπαν με την πιο μεγάλη εκτίμηση κι όπου μπορούσε να βοηθήσει. Πάντα με την καρδιά του δίχως αντάλλαγμα. Αυτός ήταν ο Γιώργος Τσιφτσής που για 10 χρόνια έδινε τον ζήλο του στους μαθητές φυτεύοντας τον πατριωτισμό και την αγάπη για την πατρίδα στα Ελληνόπουλα του εξωτερικού της δεύτερης και τρίτης γενιάς. Κι όταν συγχωρέθηκε ο ιερέας Μανώλης όλοι με μια βουλή τον ώθησαν να πάρει και το αξίωμα του ιερέα. Ετσι και τώρα τον εκφωνίζαμε Πάτερ αν και εγώ πάντα δάσκαλο τον φώναζα. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα τρεξίματα για να με βοηθήσει στην έκδοση της ποιητικής συλλογής μου κι η γυναίκα του να περνά στον υπολογιστή τα ποιήματά μου. Ενα αγαπημένο ζευγάρι και τώρα η καρδιά μου πηγαίνει στην Βαρβάρα και στον χαμό του αγαπημένη της συζύγου. Εύχομαι Βαρβάρα μου καλή δύναμη και σίγουρα ο δάσκαλος θα διδάσκει στην παράδεισο μικρούς αγγέλους Αιωνία η μνήμη του και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ”. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.