Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ρ/Σ 95.7 FM – ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !...

Ρ/Σ 95.7 FM – ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ! !

1836

Εκδικάστηκε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Κοζάνης η τακτική αγωγή 43 εργαζομένων στα πρώην σούπερ μάρκετ Καρυπίδης στην Κοζάνη, ως συνέχεια των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κερδίσει οι εργαζόμενοι σύμφωνα με τα οποία είχε διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Σωματείου Εμπορίου και Τροφίμων κ. Χρυσούλα Καρανάτσιου που μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης, η εταιρεία χρωστά στους εργαζόμενους 18 μισθούς με τα ένσημα τους παράλληλα με τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ενώ εξαιτίας της αλλαγής του ΑΦΜ είναι σχεδόν αδύνατο να εισπραχτούν από τα δικαστήρια οι οφειλές. Η κ. Καρανάτσιου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως εξαιτίας της μη καταβολής ενσήμων οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας φέρνοντας τους σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, έχει αφήσει απλήρωτους 1.400 εργαζόμενους που εργάζονταν σε 143 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα εδώ και ενάμιση χρόνο, με την συνολική οφειλή δεδουλευμένων να υπερβαίνει πια τα 9 εκατ. Ευρώ και από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορώντα  37 εκατ. ευρώ.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Χύτρα ειδήσεων: Η διαρκής αναποφασιστικότητα του Γ. Κασαπίδη για την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, δίνει πόντους στην υποψηφιότητα του Γ. Αμανατίδη – Τι θα γίνει τελικά;

Το ποια θα είναι τελικά η υποψηφιότητα στην Περιφέρεια της Δ. Μακεδονίας, που θα στηρίξει η ΝΔ, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι δύσκολο να το προβλέψει, κάποιος, με βεβαιότητα. Αυτό όμως που δείχνει βέβαιο – κι επανειλημμένα έχει τονίσει η στήλη – είναι ότι η επιλογή θα γίνει μεταξύ δύο προσώπων και συγκεκριμένα μεταξύ του Γ. Κασαπίδη & του Γ. Αμανατίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, τις τελευταίες ώρες, ο δεύτερος φαίνεται πως κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους, καθώς η αναποφασιστικότητα του Γ. Κασαπίδη, έχει εκνευρίσει τα κεντρικά του κόμματος, με αποτέλεσμα οι «γαλάζιοι» να προσανατολίζονται σε άλλη κατεύθυνση. Το τι εν τέλει θα επικρατήσει, θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες ή ακόμη κι ώρες, με όλα τα σενάρια να είναι πλέον ανοιχτά. Πάντως αν ο Γ. Κασαπίδης, εν τέλει, δεν είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, αυτό δε  σημαίνει πως θα αξιοποιηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, σε κάποιο υπουργείο, εφόσον κι εάν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση κι αυτός επανεκλέγει βουλευτής.

 

Τιμήθηκε, απο την Επιτροπή Ποντιακών Μελετών, ο Ξηρολιμνιωτης Χριστόφορος Χριστοφορίδης

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών  διοργάνωσε την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεών της, με θέμα: Τιμητική εκδήλωση για τον Χριστόφορο Χριστοφορίδη, Γεωπόνο – Συγγραφέα.
Πηγη:  e-Pontos.gr

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Αγίασμα του Δήμου Βοϊου η 18η γιορτή κρασιού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάσματος «Άγιος Αθανάσιος».

Η γιορτή ξεκίνησε με το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών και συνεχίστηκε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα συλλόγων της περιοχής:

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΛΥΡΑ: ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΕΛΓΙΑΝΙΔΗΣ και ΝΤΑΟΥΛΙ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΤΣΙΟΥ-ΚΛΑΡΙΝΟ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ

Σε όλο τον κόσμο προσφέρθηκε δωρεάν κρασί ….

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, γάμος και υπαίθριες δραστηριότητες

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου στις 9/10/2018

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.00 στο Δημαρχείο του Δήμου Βοΐου στη Σιάτιστα για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1 Αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2018 του Δήμου Βοΐου. – Εισηγήτρια η κ. Ζιάρα Φ. Αντιδήμαρχος.
2 Εξωδικαστική συμβιβαστική επίλυση διαφοράς με την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (ΑΝΚΟ) για τη σύμβαση με τίτλο: «Μελέτη εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ομβρίων ΒΑ Τομέα Εράτυρας Δήμου Βοΐου». – Εισηγήτρια η κ. Ζιάρα Φ. Αντιδήμαρχος.
3 Εξωδικαστική συμβιβαστική επίλυση διαφοράς με την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (ΑΝΚΟ) για τη σύμβαση με τίτλο: «Μελέτη εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ομβρίων ΝΔ Τομέα Εράτυρας Δήμου Βοΐου». – Εισηγήτρια η κ. Ζιάρα Φ. Αντιδήμαρχος.
4 Έγκριση διοργάνωσης εορταστικών κλπ εκδηλώσεων. – Εισηγήτρια η κ. Ζιάρα Φ. Αντιδήμαρχος.
5 Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε οικονομικά αδύναμους δημότες. – Εισηγήτρια η κ. Ζιάρα Φ. Αντιδήμαρχος.
6 Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Βοΐου 2018. – Εισηγήτρια η κ. Ζιάρα Φ. Αντιδήμαρχος.
7 Αποδοχή της αρ. 141.9.1 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου με θέμα: Ένταξη έργων στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2018, στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση 2018», αποδοχή των όρων της χρηματοδότησης της πράξης: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ» και εξουσιοδότηση Δημάρχου για τις περεταίρω ενέργειες. – Εισηγήτρια η κ. Ζιάρα Φ. Αντιδήμαρχος.
8 Κάλυψη ίδιας συμμετοχής των προτάσεων που θα υποβληθούν για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και στο Μέτρο 19: «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», στη Δράση 19.2.4: «Βασικές υπηρεσίες & ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές». – Εισηγήτρια η κ. Ζιάρα Φ. Αντιδήμαρχος.
9 Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας. – Εισηγήτρια η κ. Ζιάρα Φ. Αντιδήμαρχος.
10 Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 271/2015 ΑΔΣ περί: «Εξουσιοδότηση υπαλλήλων του Δήμου οι οποίοι θα πραγματοποιούν συναλλαγές με τις συνεργαζόμενες Τράπεζες». – Εισηγήτρια η κ. Ζιάρα Φ. Αντιδήμαρχος.
11 Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Βοΐου, (τακτικών και αναπληρωματικών) για την επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. – Εισηγήτρια η κ. Ζιάρα Φ. Αντιδήμαρχος.
12 Έγκριση καταβολής εξόδων παράστασης Προέδρου – Αντιπροέδρου και αποζημίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Βοΐου.- Εισηγήτρια η κ. Ζιάρα Φ. Αντιδήμαρχος.
13 Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου: «Εσωτερική Οδοποιία Εράτυρας».- Εισηγητής ο κ. Ρομπόλας Ι. Εντεταλμένος Δημ. Σύμ/λος.
14 Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου με τίτλο: «Υδροδότηση εσωτερικού δικτύου υψηλής ζώνης Βόρειας συνοικίας οικισμού Γαλατινής Δήμου Βοΐου». – Εισηγητής ο κ. Ρομπόλας Ι. Εντεταλμένος Δημ. Σύμ/λος.
15 Οριστική παραλαβή της με αριθμό 15/2018 μελέτης: «Ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης». – Εισηγητής ο κ. Ρομπόλας Ι. Εντεταλμένος Δημ. Σύμ/λος.
16 Σύσταση επιτροπής παραλαβής για το έργο: «Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας Πενταλόφου». – Εισηγητής ο κ. Ρομπόλας Ι. Εντεταλμένος Δημ. Σύμ/λος.
17 Δέσμευση τροποποίησης του Τοπικού Δημοτικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Δήμου Βοΐου. – Εισηγητής ο κ. Δόρδας Χ. Αντιδήμαρχος.
18 Παραλαβή του έργου: «Ανάπλαση πλατείας 4ης Νοεμβρίου Σιάτιστας». – Εισηγητής ο κ. Τζιλίνης Ε. Πρόεδρος του Δημ. Συμ/λίου.
19 Ορισμός δημοτικών συμβούλων με τους αναπληρωτές τους, για την συγκρότηση των Διοικουσών Επιτροπών, των Τομέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΤΟ.Π.Φ.Υ.). – Εισηγητής ο κ. Τζιλίνης Ε. Πρόεδρος του Δημ. Συμ/λίου.
20 Εξέταση των με αριθμ. 36&37/2018 Αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, περί «κοπής δένδρων». Εισηγητής ο κ. Τζιλίνης Ε. Πρόεδρος του Δημ. Συμ/λίου.
21 Έγκριση εισόδου-εξόδου οχημάτων για φωτοβολταϊκό σταθμό επί αγροτικής οδού στην εκτός σχεδίου περιοχή «Κέδρα», της Τ.Κ Παλαιοκάστρου. – Εισηγητής ο κ. Τζιλίνης Ε. Πρόεδρος του Δημ. Συμ/λίου.
22 Έγκριση εισόδου –εξόδου οχημάτων, για μονάδα μεταποίησης αρωματικών φυτών, ιδιοκτησίας Μαχανίδη Αποστόλου, επί δημοτικής οδού εντός των ορίων του οικισμού Βροντής. – Εισηγητής ο κ. Τζιλίνης Ε. Πρόεδρος του Δημ. Συμ/λίου.
23 Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 5477/87 άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου της κ. ΝΟΥΤΣΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ στην Εράτυρα και απομάκρυνση κουβουκλίου από την κεντρική πλατεία Εράτυρας.
– Εισηγητής ο κ. Τζιλίνης Ε. Πρόεδρος του Δημ. Συμ/λίου.
24 Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 44/2018 απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας & Πολιτισμού με θέμα: «Υποχρεωτική αναµόρφωση πινάκων στοχοθεσίας οικ. έτους 2018 σύµφωνα µε την ΚΥΑ 34574/05-07-2018 (ΦΕΚ 2942/Β΄/20-07-2018 και ΦΕΚ3635/Β΄/27-08-2018)». – Εισηγητής ο κ. Τιούκαλιας Δ. Πρόεδρος Δ.Σ. του ΝΠΔΔ.
25 Αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βοΐου.- Εισηγητής ο κ. Χατζής Ι. Δημ. Συμ/λος & Πρόεδρος του Δ.Σ. Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής.
26 Διοργάνωση Β΄ εμποροπανήγυρης Τσοτυλίου.- Εισηγητής ο κ. Λυσσαρίδης Χ. Αντιδήμαρχος.
27 Αιτήσεις.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βοΐου

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, στις 17:00 , στο Δημαρχείο στη Σιάτιστα, με το εξής θέμα συζήτησης:

1. Έγκριση διενέργειας της προμήθειας: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΔΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ» και έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών της αρ. 16/2018 μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας.
2. Έγκριση διενέργειας του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ «ΜΑΡΜΑΡΟΣ» ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΥΘΟΥ, ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ» και έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών της αρ. 17/2018 μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας.
3. Έγκριση Φακέλων Δημόσιας Σύμβασης (κατά την έννοια του Άρθρου 45 του Ν.4412/16) των προτάσεων που θα υποβληθούν για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και στο Μέτρο 19: «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», στη Δράση 19.2.4: «Βασικές υπηρεσίες & ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές».
4. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης και καθορισμός των όρων δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ».

Συνάντηση της πρώην δημάρχου, Παναγιώτας Ορφανίδου, με τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Κοσμίδη πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Δημήτρη Κοσμίδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του siera fm, και το θέμα συζήτησης ήταν οι εκλογές του Μαΐου το 2019.

Πλέον αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες, με συνάντηση που θα καλέσει η Παναγιώτα Ορφανίδου, πιθανόν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου όπου θα ξεκαθαρίσει τη θέση της ενόψει των εκλογών στους υποψήφιους που πορεύτηκαν μαζί της το 2014, ενώ ο Δημήτρης Κοσμίδης θα παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις και το λογότυπο του συνδυασμού τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.