Σε πεντάκλινο θάλαμο φαίνεται ότι νοσηλεύθηκε στο Μαμάτσειο ο 53χρονος με κορονοϊό!

1190

Τραγικά λάθη από τον ΕΟΔΥ στην περίπτωση του ασθενή που νοσηλεύεται πλέον στο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Κοζάνης

Σε πεντάκλινο θάλαμο φαίνεται ότι νοσηλεύθηκε στο Μαμάτσειο ο 53χρονος με κορονοϊό!
Radiosiatista.gr

Μία σειρά τραγικών λαθών που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα αρκετά άτομα, φαίνεται πως έχουν σημειωθεί  τις τελευταίες ώρες, με την περίπτωση του 53χρονου από τη Σιάτιστα που επιβεβαιώθηκε ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, οι οδηγίες και ο χειρισμός από τον ΕΟΔΥ δεν ήταν αυτός που έπρεπε με αποτέλεσμα δύο βάρδιες ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού να έχουν έρθει ενδεχομένως σε επαφή με τον 53χρονο.

Μιλώντας στο τοπικό site «Πτολεμαίος», ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Μαμάτσειο νοσοκομείο, Δημήτρης Ντέντης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τους συναδέλφους του και το ιατρικό προσωπικό τονίζοντας πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς 17-19 εργαζόμενοι του νοσοκομείου ίσως μπουν υπό στενή παρακολούθηση. Σε αυτούς ενδεχομένως να προστεθούν επισκέπτες και ασθενείς, καθώς ο 53χρονος νοσηλεύτηκε σε 5κλινο θάλαμο της παθολογικής, ο οποίος και απολυμάνθηκε.

Αυτή τη στιγμή στην παθολογική κλινική υπάρχει μια περιορισμένη και προσεκτική συνέχιση των καθιερωμένων διαδικασιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες νέες εισαγωγές γίνονται πλέον σε κρεβάτια της χειρουργικής κλινικής.

Ο ασθενής φαίνεται πως προσήλθε στις 2μ.μ. στο Κ.Υ. Σιάτιστας, αντιμετωπίστηκε σαν ύποπτο κρούσμα αλλά στη συνέχεια μετέβη στο Μαμάτσειο με ταξί και χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα καθώς η επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ δεν έδινε συγκεκριμένες εντολές για περαιτέρω διαδικασίες, μέχρι τις πρωινές ώρες όπου κρίθηκε πλέον πως πρέπει να μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ και όχι στο Μποδοσάκειο, το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς.

Να σημειωθεί πως ο 53χρονος είναι εργαζόμενος του μικροβιολογικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο της Καστοριάς, στο οποίο επίσης υπάρχει αναστάτωση και συνεχείς συσκέψεις για τα ενδεχόμενα μέτρα τα οποία πρέπει να παρθούν πάντα μετά από σαφείς εντολές του ΕΟΔΥ.

Ο 53χρονος φαίνεται να πήγε στην εργασία του μέχρι και την Παρασκευή και μετά από σημάδια πυρετού που εμφάνισε του δόθηκε εντολή για κατ’ οίκο περιορισμό.

Πηγή: ptolemeos.gr