Στο ιστορικό «Μπομπονέρα» εργάζονται δύο άνθρωποι, οι οποίοι έχουν στις φλέβες τους… αίμα ελληνικό.Ο προπάππος του ήταν από τη Σιάτιστα.

1489

ΡΆΔΙΟ ΣΙΑ’ΤΙΣΤΑ 95.7 FM

ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΠΑΝΤΟΥ

ΘΕΜΑ: Φλέβα… ελληνική στη μαγεία του «Μπομπονέρα»

Οι Χουάν Ιγκνάσιο Ελίας Κόστα και Αγκουστίν Κατσιγιάννης μεταφέρουν τα βιώματα τους από το θρυλικό στάδιο

Είναι από τα γήπεδα, που ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος θα ήθελε κάποια στιγμή να επισκεφτεί και να ζήσει τη «μαγεία», αλλά και την ατμόσφαιρα, την οποία δημιουργούν οι οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς.

Στο ιστορικό «Μπομπονέρα» εργάζονται δύο άνθρωποι, οι οποίοι έχουν στις φλέβες τους… αίμα ελληνικό.

Ανακαλύψαμε τους Χουάν Ιγκνάσιο Ελίας Κόστα και Αγκουστίν Κατσιγιάννη. Είναι εντυπωσιακό αναμφίβολα το γεγονός ότι δύο άνθρωποι, οι οποίοι δεν μιλούν ελληνικά, αλλά ούτε έχουν επισκεφθεί ακόμη την Ελλάδα, μιλούν με τόσο μεγάλη θέρμη και δηλώνουν περήφανοι για τον τόπο καταγωγής τους.

Από τη Σιάτιστα

Ο Χουάν εργάζεται πλέον στο «Μπομπονέρα» οκτώ χρόνια. «Είμαι υπεύθυνος ξεναγήσεων στο μουσείο της Μπόκα, το οποίο είναι εντός του γηπέδου», λέει αρχικά μέσω της «Metrosport».

Ο προπάππος του ήταν από τη Σιάτιστα. Είχε πάει στην Αργεντινή κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τη στιγμή που άλλοι συγγενείς του πήγαν στη Νέα Υόρκη. Εκεί έχτισαν αυτοκρατορία γούνας.

Εργάστηκε αρχικά ως αρχιράφτης. Παντρεύτηκε Ισπανίδα και έτσι ένωσε τα δύο επίθετα (Ελίας Κόστα). Ο παππούς του, όντας χειρούργος, έκανε την πρώτη ανοικτή εγχείρηση καρδιάς στην Αργεντινή, ενώ και ο πατέρας του είναι επίσης γιατρός.

Η απίστευτη ιστορία


Εδώ έρχεται και η συγκλονιστική ιστορία του. Οι γονείς του Χουάν για άγνωστους λόγους δεν μπορούσαν να φέρουν στον κόσμο παιδί. Ο πατέρας του, από κοινού με ομάδα γιατρών, άρχισαν να δουλεύουν σε διαδικασία τεχνικής γονιμοποίησης, η οποία δεν είχε γίνει ποτέ πριν στην Αργεντινή. Αποδείχθηκε απόλυτα πετυχημένη και ο Χουάν έγινε το πρώτο μωρό, που γεννήθηκε με αυτόν τον τρόπο στην πατρίδα του. Δόθηκε μεγάλη έκταση, όπως ήταν φυσιολογικό και σε κάθε εφημερίδα της χώρας είχε γίνει τεράστιο θέμα.

«Οταν τελείωσα το Γυμνάσιο, ο θείος μου ήταν πρόεδρος στην εταιρία, η οποία έχτισε το μουσείο της Μπόκα. Ετσι, με ρώτησε αν θέλω να πάω να δουλέψω στο Στάδιο. Από τα χαμηλά στην αρχή. Πλέον είμαι υπεύθυνος τουριστικών επιχειρήσεων στο μουσείο και ταυτόχρονα έχω την ευθύνη των Διπλωματικών και Προεδρικών επισκέψεων. Υποδεχόμαστε προέδρους, πρωθυπουργούς, πρόξενους, ηθοποιούς, καλλιτέχνες…».

«Oνειρο…»

Ο Χουάν δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα. Ούτε μιλά ελληνικά. «Είναι όνειρο, που θέλω να γίνει πραγματικότητα. Θέλω πολύ να έρθω στην Ελλάδα. Θέλω να επισκεφθώ τη Σιάτιστα, την Αθήνα, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη».