Συνελήφθη 55χρονος στην Πτολεμαϊδα για κατοχή ναρκωτικών, αδασμολόγητου καπνού και παράβαση του νόμου περί όπλων

1401

Κατασχέθηκαν συνολικά -243,45- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -2.900- σπόροι κάνναβης, -2.042- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και -5- σπρέι πιπεριού

Συνελήφθη χθες (18-06-2019) το πρωί στην Πτολεμαϊδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, 57χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της φοροδιαφυγής στη χώρα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 57χρονο στην Πτολεμαϊδα, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα (1) σπρέι πιπεριού, που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες μεσημβρινές ώρες στην οικία του 57χρονου, σε περιοχή της Πτολεμαϊδας, βρέθηκαν:

  • -243- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • -2.900- σπόροι κάνναβης,
  • -2.042- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και
  • -4- σπρέι πιπεριού, που εμπίπτουν στις διατάξεις περί όπλων.

Ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών, καπνού, σπόροι και σπρέι πιπεριού κατασχέθηκαν, ενώ οι ποσότητες αδασμολόγητου καπνού θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πτολεμαϊδας, για να καταβληθούν οι ανάλογοι φόροι.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του,  οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.