Την ενοχή 9 κατηγορουμένων της ΕΠΟ για την κάρτα υγείας πρότεινε ο εισαγγελέας ..

1678

Την ενοχή 9 κατηγορουμένων της ΕΠΟ για την κάρτα υγείας πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή 9 κατηγορουμένων της ΕΠΟ για την κάρτα υγείας πρότεινε ο εισαγγελέας

Ανάμεσά τους τρεις πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ, με τον εισαγγελέα έδρας Χαράλαμπο Τζώνη, να προτείνει την ενοχή εννέα κατηγορουμένων για το σκάνδαλο. Ανάμεσά τους βρίσκονται και τρεις πρώην πρόεδροι της Ελληνικής Ομοσπονδίας, οι Βασίλης Γκαγκάτσης, Γιώργος Γκιρτζίκης και Σοφοκλής Πιλάβιος.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή κι άλλων έξι παραγόντων της ΕΠΟ και συγκεκριμένα των Οικονομίδη, Σιντόρη, Τοπολιάτη, Χατζηαποστόλου, Προύντζο, Καραμελίδη, όλοι τους για το αδίκημα της απιστίας.

Στον αντίποδα, πρότεινε την αθώωση 13 πρώην μελών της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Σαρρής που ήταν αυτός που κατήγγειλε τη σύμβαση το 2013. Οι άλλοι είναι οι Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης και Σωκράτης Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά τις εμπλεκόμενες στο σκάνδαλο εταιρείες Opentec και PCSystems, προτάθηκε η ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνου Βουρδάκη και η αθώωση των Ιωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου.