Χίος: Ρακένδυτος ηλικιωμένος που έφυγε από τη ζωή είχε στην τράπεζα 1 εκ. ευρώ!

1989

Ποσό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό 90χρονου Χιώτη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ο ηλικιωμένος ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία, διέμενε σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι και κυκλοφορούσε ρακένδυτος.

Η μεγάλη του περιουσία, όπως έγινε σήμερα γνωστό, παραμένει αδιάθετη αφού δεν υπάρχουν κληρονόμοι.

Έπειτα από διένεξή του, πριν χρόνια, με την Εθνική Τράπεζα έφθασε έξω από το υποκατάστημα με μαύρες σακούλες προκειμένου να παραλάβει τα χρήματά του και να τα μεταφέρει σε άλλη ιδιωτική τράπεζα.

Μια σίγουρα ιδιαίτερη περίπτωση συμπατριώτη μας έλαβε τέλος, όπως θα είναι το τέλος όλων των βιολογικών όντων, με τον θάνατο του

Μόνο που αυτός ο θάνατος μάλλον θα κάνει πλουσιότερη συστημική Τράπεζα, κατά ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου, αφού τόσες υπολογίζονται οι καταθέσεις του 89χρονου Π.Τ. που έφυγε χθες απ’ την ζωή, πιθανότατα χωρίς κανέναν κληρονόμο, αφού ήταν άτεκνος.

Ο Παντελής Τσόφλιας, σίγουρα ασυνήθιστη περίπτωση ανθρώπου, κυκλοφορούσε σχεδόν ρακένδυτος, με μια χαρακτηριστική μπαστούνα στο χέρι και με τυλιγμένο στο κεφάλι του ένα κιτρινωπό μαντήλι, ενώ διέμενε σχεδόν σε τρώγλη.

Η μόνη του τουλάχιστον εμφανής πολυτέλεια ήταν όταν πήγαινε εδώ και χρόνια στο Ταμείο συστημικής Τράπεζας καταθέτοντας στο Ταμείο, όσα ακριβώς κέρδιζε από την σκληρή εργασία του στις οικοδομές και αργότερα σχεδόν ατόφια την σύνταξη του.

Υπολογίζεται ότι πριν την μετατροπή της δραχμής σε ευρώ οι καταθέσεις του ξεπερνούσαν τα 330.000.000 δραχμές ενώ σήμερα σίγουρα ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ.