Χρύσα Μαρκούση… η άδολη και ανιδιοτελής δημοτική σύμβουλος …

1458

Χρύσα Μαρκούση… η άδολη και ανιδιοτελής δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Βοΐου, που μάχεται μέσα στη δίνη των «δημοτικών πραμάτων και θαμάτων»… και ενώ οι πολίτες-δημότες την εκλέγουν όπου και όποτε εκτεθεί στην κρίση τους, κάποιοι την στοχεύουν γιατί τους «χαλάει» τη σούπα! «Θέλω να δω τα οφέλη για το χωριό μου, τα Νάματα, από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα εδάφη τους…»… μα ποιος θα απαντήσει;

Λέγεται πως αν δεν ασχολείσαι με τα κοινά, είσαι καταδικασμένος να σε κυβερνούν κατώτεροί σου. Πολύ σωστά τα λόγια, μα στην πράξη κατά πόσο μπορεί αυτά να είναι εφαρμόσιμα, όταν δε φτάνει, να είσαι άδολος και ανιδιοτελής, να αγαπάς τον τόπο σου και να νοιάζεσαι γι αυτόν, να μάχεσαι για το καλό του, στεντόρεια να δηλώνεις την παρουσία σου, εν προκειμένω σε συνεδριάσεις ενός όποιου δημοτικού συμβουλίου.

Μπορεί οι πολίτες-δημότες του δήμου να σε εκλέγουν πάντα και απ’ όποιο μετερίζι κι αν επέλεξες να δώσεις τους δικούς σου αγώνες, όμως θα είσαι αναγκασμένος στη συνέχεια να αντιμετωπίσεις και να απαντήσεις, σε όλους όσους είναι «πνιγμένοι» μέσα στον κυκεώνα των υστερόβουλων και προσφιλών συμπεριφορών τους και οι ίντριγκες να «παίρνουν και να δίνουν»!

Η Χρύσα Μαρκούση, δημοτική σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Βοΐου (ήταν εκλεγμένη, μεταξύ των πρώτων, δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης και πρώην δημοτικής αρχής Βοΐου, όμως ένα χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2016 ανεξαρτητοποιήθηκε, προφανώς και για ευνόητους δικούς της λόγους), πασχίζει σήμερα και για τα συμφέροντα του χωριού της Νάματα, και όπως διατείνεται «θέλω να δω τα οφέλη του χωριού μου από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα εδάφη του… ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα των πολύμηνων διαπραγματεύσεων της δημοτικής αρχής Βοΐου με την εταιρεία».

«Ο δήμαρχος», όπως δηλώνει η κα Μαρκούση «έλεγε συνέχεια πως θα διαπραγματευθεί μόνο αυτός, είπε δε ότι τα Νάματα δεν δικαιούνται αντισταθμιστικά οφέλη, μετά το άλλαξε και είπε ότι τα Νάματα δικαιούνται οφέλη… και ακόμη περιμένουμε»!

Υπεράνω ποταμών βέβαια είναι αυτό που είπε ο δήμαρχος στη δημοτική σύμβουλο Χρύσα Μαρκούση «θα σε πετούσα έξω» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, και αυτά είναι γραμμένα και στα πρακτικά, ηχογραφημένα και με εικονοληψίες των βίντεο!

Καθώς η αλήθεια πάντα επιβάλλεται να διαλάμπει, η κα Μαρκούση δηλώνει απερίφραστα πως «το θέμα για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο όρος Άσκιο, επί θητείας μου, ποτέ δεν ήρθε για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, παρά μόνο από γνωστό ραδιόφωνο γνωστοποιήθηκε ότι ξεκινάνε οι εργασίες για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Άσκιο…».

Αυτά προς απάντηση σε κάποιους που αναρτούν με ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο σχόλια ολότελα ψευδή και ανυπόστατα και πάντα εκ του πονηρού. Είναι αυτοί που «ψαρεύουν» στο θολωμένο τοπίο της αυτοδιοίκησης, αποσκοπώντας στο ίδιον και άνομο συμφέρον, αρεστή εξάλλου τακτική και ευθυγραμμισμένη με τις βουλές τινών αρχόντων.

«Μια σοβαρή δημοτική αρχή λειτουργεί με αίσθημα δικαίου και ενωτικά και όχι με την πάγια τακτική της δημοτικής αρχής του «διαίρει και βασίλευε» για την αποκόμιση λίγων σταυρών» τονίζει η κα Μαρκούση και ποιος μπορεί  να διαφωνήσει σ’ αυτό άραγε!

Η Χρύσα Μαρκούση, όμως, θα πρέπει να γνωρίζει (και ως επιστήμων και πτυχιούχος πανεπιστημίου που είναι) πως «ο όμοιος τον όμοιο γνωρίζει, στηρίζει και αναγνωρίζει…», αλλά και πως οι ίντριγκες, οι ιδιοτέλειες, οι ραδιουργίες και μηχανορραφίες, οι δολιότητες, οι λαμογιές (κατά το λαϊκώς λεγόμενο), είναι τα στοιχεία που απαρτίζουν και συνθέτουν μια δομή λειτουργίας, κάποιου-κάποτε, κέντρου εξουσίας.

Και με μια λογοτεχνική-ιδεολογική προσέγγιση (αιρετική μπορεί και να ειπωθεί)… «ή θα είσαι σκουλήκι να γλείφεις και να σέρνεσαι ή αετός να πετάξεις…» κι αν δεν μπορείς να είσαι κάτι απ’ αυτά… θα υποφέρεις πετριές και βέλη άδικης τύχης ή επανάσταση θα κάνεις ενάντια σε ένα τόσο μεγάλο «πέλαγος κακών»;!…

Ι.Σ.