Χρ. Ζευκλής: «Τιμωρείται το Βόϊο» με την λειτουργία των πλευρικών και μετωπικών διοδίων

1071
rbt

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Βοΐου, Χρήστου  Ζευκλή  και των τοπικών φορέων της περιοχής, προκάλεσε η λειτουργία των  πλευρικών  διοδίων της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Καλαμιάς και  η  συνέχιση της έναρξης του σταθμού της Σιάτιστας, καθώς  και των μετωπικών διοδίων.

«Οι κάτοικοι του Βοΐου αισθάνονται ότι τιμωρούνται από την Πολιτεία, αφού καλούνται να πληρώνουν για  μετακινήσεις  εντός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και εάν ολοκληρωθούν και λειτουργήσουν όλα τα διόδια που έχουν αποφασισθεί, η διαδρομή  Κοζάνη –Σιάτιστα  θα κοστίζει  2, 2 ευρώ, κάτι που είναι πρωτοφανές και τραγικό για τον τόπο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζευκλής.

Ο  Δήμαρχος  Βοΐου  έκανε γνωστό  ότι το θέμα της λειτουργίας των διοδίων στο Βόιο, θα συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας  που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την ερχόμενη Δευτέρα και πρόσθεσε ότι  «η  υλοποίηση του αναπτυξιακού έργου της Εγνατίας οδού, απομόνωσε ολόκληρη την περιοχή του Άνω Βοΐου και δεν υπήρξε κανένα  αντισταθμιστικό έργο για την περιοχή».

Η  λειτουργία όλων των προβλεπόμενων διοδίων, αναμένεται να αυξήσει ιδιαίτερα το κυκλοφοριακό φορτίο στην παλιά Εθνική Οδό Καστοριάς-Κοζάνης που είναι σε κακή κατάσταση, ενώ θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην επισκεψιμότητα και ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

«Έχουμε  δίκιο και ζητούμε να αλλάξουν  οι αποφάσεις για την  εγκατάσταση και λειτουργία πλευρικών και μετωπικών διοδίων στην περιοχή», πρόσθεσε  ο κ. Ζευκλής, προσθέτοντας ότι «θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, για να αρθεί η αδικία που συντελείται στο Βόϊο».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Radiosiatista.gr