Νέος Μητροπ Σισανίου και Σιατίστης είναι ο Πρωτοσύγκελος Καστορίας

3445

Πλήρης Επιβεβαίωση του ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ 95.7 FM

Το προαναγγέλλαμε από χθές στο fb και στο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων

 

Νέος Μητροπ Σισανίου και Σιατίστης είναι ο Πρωτοσύγκελος Καστορίας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Με 71 ψήφους εξελέγη ο Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς νέος Μητροπολίτης στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1993. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον ιστορικό τομέα της Θεολογίας.

Τυγχάνει πτυχιούχος της αγγλικής γλώσσης, ενώ γνωρίζει και την γερμανική. Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης το 1995. Την ίδια χρονιά χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθονίκου με την άδεια και ευλογία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ.

Υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου οδού Αχαρνών. Το 1996, αφήνοντας ημιτελείς τις μεταπτυχιακές του σπουδές, ακολούθησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, τον και πνευματικό του πατέρα, στην Καστοριά.

Το 1997 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έκτοτε υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Καστοριάς. Το 1998 διορίσθηκε από την Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Διακονεί συγχρόνως τον τομέα του κηρύγματος, της Εξομολογήσεως, καθώς και της φιλανθρωπίας. Το 2012 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου από τα χέρια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου