ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ !!!

3323

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Μπούρινος» συμμετείχε στο 14ο Περιφερειακό Αγώνα δυσκολίας Βορείου Ελλάδος

Προκριματικοί αγώνες αναρρίχησης
Αιγίνιο 16 &17/03.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «ο Μπούρινος» συμμετείχε με δέκα αθλητές του στον 14ο Περιφερειακό Αγώνα δυσκολίας Βορείου Ελλάδος.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Γυμνασίου Αιγινίου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019.

Οι 8 αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Βόλο.
Τους αθλητές συνόδεψε ο προπονητής τους Γιάννης Τσαούσης και ο πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Μπούρτσος καθώς και οι γονείς Βασιλική Δεληζήση, Χρίστος Τζώνος και Γεώργιος Ψιάνος.

Οι αθλητές που προκρίθηκαν ανά κατηγορία είναι:
Τσακνάκης Θεοφάνης 1η θέση (Παίδες Β)
Τζώνος Αναστάσιος (Παίδες Β)
Μπούρτσου Άννα-Αγγελική, (Κορασίδες Α)
Μπούρτσου Αποστολία (Κορασίδες Α)
Λιάκου Μαρία (Νέες Β)
Τσιότσιου Αγνή (Νέες Β)
Ζευκλή Βασιλική (Νέες Β)
Τσιότσιου Εριφύλη (Νέες Α)

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας την Τρίτη 26 Μαρτίου

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας την Τρίτη 26 Μαρτίου και ώρα 12:00 στο Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Σιάτιστας, στο Δημαρχείο του Δήμου Βοϊου, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης σε 6 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την χορήγηση Αδειών χρήσης πεζοδρομίου, πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων έτους 2019.
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για χρηματοδότηση και προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα πρόσθετης ποσότητας 1350 τ.μ., για το γήπεδο της Γκακαράτσους.
  3. Κάλεσμα συλλόγων της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας για συζήτηση πολιτιστικών καλοκαιρινών παραδοσιακών δρώμενων.
  4. Υποβολή πρότασης στην επιτροπή της UNESCO για την ένταξη των αρχοντικών της Σιάτιστας στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.
  5. Ενημέρωση από τον κύριο Κώτσικα Λάζαρο για το κτηματολόγιο της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας.
  6. Αιτήσεις.

Συγχαίρουμε την Δ/νση του σχολείου και τον δάσκαλο για την ευχάριστη ανοιξιάτικη εκδήλωση.

Συγχαίρουμε την Δ/νση του σχολείου και τον δάσκαλο για την ευχάριστη ανοιξιάτικη εκδήλωση.

Την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του Α’ Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, συνοδευόμενοι από τον δραστήριο δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο, περιήλθαν των κεντρικών καταστημάτων-γραφείων της πόλης καλoσωρίζοντας τον ερχομό της άνοιξης, με τις χαρούμενες φωνούλες τους, σκορπίζοντας τη χαρά με τα δικά τους «χελιδονίσματα». Για του λόγου δε του αληθές μας χάρισαν ένα χάρτινο χελιδονάκι καλλιτεχνικά διασκευασμένο, προφανώς από τους ίδιους. Τους συγχαίρουμε και ευχόμαστε καλή πρόοδο να έχουν. Ακόμα, συγχαίρουμε την Δ/νση του σχολείου και τον δάσκαλο για την ευχάριστη ανοιξιάτικη εκδήλωση.

Σιάτιστα 19 Μαρτίου 2019-03-19

Με εκτίμηση
Ιωάννης και Αγνή Ρόνα Φοροτεχνικοί

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Μήνυμα για την εκλογή του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Γιαννουσά, στη θέση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

Εκ μέρους του συνδυασμού «Βόιο- Υπεύθυνα Μαζί», εκφράζω τα θερμά μας συγχαρητήρια στον νέο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κ.κ. Αθανάσιο Γιαννουσά, για την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος.
Αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μήνυμα, το γεγονός πως η Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, περνάει στα χέρια ενός νέου ανθρώπου με πλούσιο βιογραφικό τόσο στην ποιμαντορική του διακονία όσο και στην επιστημονική του κατάρτιση.
Δεσμευόμαστε ότι, μαζί με το ποίμνιο και το λαό της περιοχής θα συνεργαστούμε σε όλους τους τομείς, ώστε να σηματοδοτήσουμε μαζί με τον νέο μας Μητροπολίτη μια εποχή πνευματικότητας, ενότητας και συνεργασίας, συνεχίζοντας το έργο του αοίδιμου Μητροπολίτη Παύλου.
Σας αναμένουμε στην έδρα της Μητρόπολης, Σιάτιστα και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων σας.

ΑΞΙΟΣ!

Λάζαρος Γκερεχτές
Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου

 

Βιβλιοθήκη Σιάτιστας: Παρουσίαση βιβλίου «Πέλεκα» της Θεοδώρας Λειψιστινού

Παρουσίαση βιβλίου «Πέλεκα»: Όψεις πολιτισμού – δρώμενα και ακούσματα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα της Θεοδώρας Κ. Λειψιστινού

2ο Βραβείο στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους για το 1ο δημοτικό σχολείο Σιάτιστας

2ο Βραβείο στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους για το 1ο δημοτικό σχολείο Σιάτιστας

Το 2ο Βραβείο στην κατηγορία τεκμηρίωσης του 9ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους «Cinema… διάβασες;» κατέκτησε το 1ο δημοτικό σχολείο Σιάτιστας. 

Παραγωγη: ΣΤ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας.
Ταινία : «Σιατιστα: Ένας γάμος από παλιά».

Είχαν προηγηθεί αλλες δύο διακρίσεις (ατομικές) για μαθήτριες της τάξης μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό Europe at school καθώς και ένα τρίτο Βραβείο για μαθητή μας στον πανελλήνιο και παγκυπριο διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος.

Αρχικά δεν στοχεύεις σ’ αυτά αλλά έρχονται ως αποτέλεσμα της πολλής δουλειάς και προσπάθειας!

Με τα ελάχιστα μέσα σε μια περίοδο άκρατου μηδενισμού των πάντων προσθέτουμε πολλή αγάπη και μεράκι κι έτσι το ελληνικό δημόσιο σχολείο δηλώνει παρόν.

Μπράβο στ’ αλάνια της Έκτης του 1ου, έγραψε ο δάσκαλος της τάξης Μιχάλης Δούβλος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος στέλνει τις θερμότερες ευχές του στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Αθανάσιο Γιαννουσά και του εύχεται καλή δύναμη στην επιτέλεση των νέων ποιμαντορικών του καθηκόντων.
Με την ταπεινότητα, την αγάπη και τα φιλάνθρωπα αισθήματα που τον χαρακτηρίζουν, είμαι απόλυτα βέβαιος πως ο νέους μας Ποιμενάρχης θα είναι ΑΞΙΟΣ συνεχιστής του έργου του προκατόχου του, Μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου, ο οποίος επί πολλά έτη διαποίμανε την Μητρόπολη μας.
Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη στο θεάρεστο και δύσκολο έργο του και δηλώνω αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια θα προσφέρει καλύτερες μέρες για όλους μας.
ΑΞΙΟΣ !!!!!!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος