Αυτα τα Νε’α α …

2696

Την αναβολή της διεξαγωγής της «1ης Πολυκλαδικής Έκθεσης Προϊόντων και Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας», που  είχε οριστεί να λάβει χώρα  στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης από 21 ως 24 Ιουνίου 2019, αποφάσισαν οι Διοικήσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης και του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι κυρίως η προκήρυξη των Εθνικών εκλογών, αλλά και η εκτίμηση των διοργανωτών ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος λόγω των πολιτικών εξελίξεων δεν βοηθά στην επιτυχημένη πραγματοποίησή της.

Ταξίδι στο κέντρο της Βιβλιοθήκης” Οι καλοκαιρινές δράσεις της Κ.Δ.Β.Κ.

(19 Ιουνίου με 6 Σεπτεμβρίου 2019)

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για παιδιά ηλικίας τεσσάρων (4) έως δώδεκα (12) ετών ετοίμασε για το καλοκαίρι αυτό η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Το πρόγραμμα ξεκινά την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 και περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, όπως:

  • μουσικά παραμύθια,
  • εργαστήρια ρομποτικής και ζωγραφικής,
  • μουσικοκινητικά παιχνίδια,
  • παιχνίδια ρόλων,
  • δραματοποιήσεις,

και πολλές ακόμα δραστηριότητες, μέσα απ’ τις οποίες η βιβλιοθήκη καλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τους θησαυρούς και τους μαγικούς χώρους της.

Ποιες ηλικίες παιδιών μπορούν να συμμετάσχουν

  • Στο σύνολο των δράσεων μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας τεσσάρων (4) έως δώδεκα (12) ετών.
  • Τα εργαστήρια ρομποτικής θα είναι τρία και το πρώτο θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας επτά (7) έως εννέα (9) ετών, το δεύτερο σε παιδιά ηλικίας δέκα (10) έως ένδεκα (11) ετών και το τρίτο σε παιδιά ηλικίας δώδεκα (12) έως δέκα τεσσάρων ετών (14).

Οι γονείς μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους από τις 12 μέχρι και τις 18 Ιουνίου 2019, από τις 08.00 μέχρι τις 16.00, στο τηλ.:2461049319 της Βιβλιοθήκης και την υπεύθυνη των δράσεων αυτών κ. Θεοδώρα Μάραντου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων μπορούν να το βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Βιβλιοθήκης http://www.kozlib.gr

Η νέα ημερομηνία της Έκθεσης θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί μετά τη θερινή περίοδο.   Ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η διασφάλιση με κάθε τρόπο της ευρείας συμμετοχής επιχειρήσεων από όλη τη Δυτική Μακεδονία σε μια αναβαθμισμένη και φανερά εκσυγχρονισμένη έκθεση, που θα στοχεύει στην ανάδειξη του εξωστρεφούς προσανατολισμού των τοπικών επιχειρήσεων και  την προβολή στο καταναλωτικό κοινό και στους εμπορικούς επισκέπτες, με τον καλύτερο τρόπο, των ποιοτικών  και ανταγωνιστικών  προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, δυο (2) περιπτώσεις απάτης, που διαπράχθηκαν το Δεκέμβριο του 2018 σε Κοζάνη και Φλώρινα και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία δυο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 37 και 45 ετών και κατόπιν αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, το χρονικό διάστημα από 5 έως 21 Δεκεμβρίου του 2018, 46χρονος ημεδαπός με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, έπεισε τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς να του καταθέσουν χρηματικά ποσά και ειδικότερα ο 45χρονος το χρηματικό ποσό των 3.200 ευρώ και ο 37χρονος το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, με το πρόσχημα της αγοράς οχημάτων, χωρίς να τους έχει παραδώσει έως σήμερα τα οχήματα.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους:

  • Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
  • Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης οχημάτων-μοτοσικλετών σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
  • Σε κάθε περίπτωση να επιδιώκουν τη διασταύρωση του αληθούς της πώλησης οχήματος-μοτοσικλέτας, την τεχνική εξέτασή τους (σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο κατά προτίμηση) προ της συναλλαγής καθώς και την επίδειξη της άδειας κυκλοφορίας τους, με σκοπό τον, κατά το δυνατό, αποκλεισμό περίπτωσης κλεμμένου οχήματος-μοτοσικλέτας.
  • Να επιδιώκουν ο προγραμματισμός συναντήσεων (ραντεβού) για επίδειξη του οχήματος να γίνεται σε πολυσύχναστα μέρη και σημεία και όχι σε ερημικές τοποθεσίες, για λόγους ασφάλειας.
  • Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Τονίζεται ότι οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψεΠρόσκλησηπροϋπολογισμού 3.000.000 € που αφορά στη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων Υγείας, από τοΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της δράσης αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων κτιρίων και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ στις υποδομές του δημόσιου τομέα, μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Η αναβάθμιση των κτιρίων θα αφορά ενδεικτικά σε παρεμβάσεις στο κέλυφος των κτιρίων (θερμομόνωση), αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση συστημάτων ψύξης – θέρμανσης, κλπ.

Δικαιούχοι της Πρόσκλησης είναι 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, το Γενικό Νοσοκομείο «Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο», το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου», καθώς και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους παραπάνω αναφερόμενους.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Ταμείου (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 – «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://logon.ops.gr/ από 05/06/2019 και ώρα 08:00:00 έως 30/09/2019 και ώρα14:00:00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κ.λ.π., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στη διεύθυνση

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ, της Δευτέρας 10 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας. Όπως ανέφερε ο εισηγητής της εκδήλωσης και Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Κ. Πασσαλίδης: «Το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών βαίνει σε μία άλλη βάση, μπαίνουν μπροστά η πολιτική και τα προγράμματα«.