Ειδησουλες …

2537

Συνελήφθη χθες (12-06-2019) τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Πτολεμαϊδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας,  29χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προαναφερόμενοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 29χρονου, σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4,26 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 1,7 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, σε μορφή σοκολάτας και
  • 1 μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας.

«Πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ, ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, Εξεταστικού Κέντρου Κοζάνης»

Από τη Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Τμήμα  Φυσικής Αγωγής) Κοζάνης ανακοινώνεται ότι:

Η υγειονομική εξέταση και η πρακτική δοκιμασία (αγωνίσματα) των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν στο Δ.Α.Κ.  Κοζάνης από   την Τρίτη  18 – 06 – 2019  έως και την Παρασκευή  28 – 06 – 2019  ( ώρες 7:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ ).  Η Επιτροπή  δεν θα λειτουργήσει τις παρακάτω ημερομηνίες: Σάββατο  22-06-2019 και Κυριακή  23-06-2019.

Η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών και η  Υγειονομική Εξέταση των υποψηφίων θα πραγματοποιείται μόνο στο Δ.Α.Κ.  (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) Κοζάνης την πρώτη (1η) ημέρα προσέλευσης τους στην Επιτροπή, προκειμένου να εξεταστούν στα αγωνίσματα που θα επιλέξουν.

Η  εξέταση των υποψηφίων  Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο αγώνισμα της Κολύμβησης θα διεξαχθεί στο Κολυμβητήριο του Δ.Α.Κ. Πτολεμαΐδας, την Πέμπτη 20-06-2019 και Τετάρτη 26-06-2019από τις 12:30  μ.μ. – 14.00 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι, οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν την Κολύμβηση ως πρώτο (1ο) αγώνισμα θα πρέπει πρώτα να προσέλθουν  στο ΔΑΚ Κοζάνης, στη Γραμματεία της Επιτροπής και στη συνέχεια να εξεταστούν στο αγώνισμα της Κολύμβησης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους :

α) δύο (2) μικρές φωτογραφίες

β) βεβαίωση οπτικής οξύτητας, ακτινογραφία θώρακα και καρδιογράφημα με σχετικές γνωματεύσεις. Οι βεβαιώσεις αυτές μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό. Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

γ) το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους  όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου. Ο υποψήφιος επίσης θα έχει μαζί του Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας, έγγραφο.

 Τα εξεταζόμενα αγωνίσματα είναι:

Αγόρια:

Σφαιροβολία (βάρος σφαίρας 6 Kg), Άλμα σε μήκος, δρόμος 400 μέτρων και Κολύμβηση 50 μέτρα ελεύθερο.

Κορίτσια:

Σφαιροβολία (βάρος σφαίρας 4 Kg), Άλμα σε μήκος, δρόμος 200 μέτρων και Κολύμβηση 50 μέτρα ελεύθερο.

Σημειώνεται ότι η Κολύμβηση (50μ. Ελεύθερο) περιλαμβάνεται στα τέσσερα (4) αγωνίσματα, από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν τρία (3) για εξέταση.

Χθες (12-06-2019) το απόγευμα σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, συνέλαβαν 48χρονο ημεδαπό, για  καλλιέργεια δεκαέξι (16) δενδρυλλίων κάνναβης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί κατέλαβαν σε θαμνώδη αγροτική περιοχή της Φλώρινας τον 48χρονο να προσεγγίζει και να προβαίνει σε εργασίες περιποίησης φυτείας, την οποία καλλιεργούσε.

Συνολικά στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 15 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 0,7 μέτρα, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη σύνεργα καλλιέργειας κάνναβης (σιδερένιο κλαδευτήρι, σιδερένιο φτυαράκι, πλαστική δεξαμενή, 2 πλαστικά μπιτόνια και 2 λάστιχα ποτίσματος).

Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 48χρονο, καθώς και σε έρευνα στην οικία του, σε περιοχή της Φλώρινας, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, μία συσκευασία που περιείχε φύλλα κάνναβης, συνολικού βάρους 3,8 γραμμαρίων και 1 δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 5 εκατοστών.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου, ενώ ο συλληφθείς με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.