Ξεπέρασε τις 7 ώρες το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για τη ΔΕΗ. Δείτε video

2737

Θ. Καρυπίδης, στη συνεδρίαση του Π.Σ., απευθυνόμενος στον Γ. Κασαπίδη: «Πέστε στον Πρωθυπουργό να τα πάρει πίσω. Εαν δεν τα πάρει πίσω (εννοώντας τις δηλώσεις για πλήρη απεξάρτηση της χώρας από το λιγνίτη μέχρι το 2028), εμείς σε αυτή τη συζήτηση (εννοώντας των αντισταθμιστικών για την απολιγνιτοποίηση) δεν μπαίνουμε. Το «τυρί από τη φάκα» δεν θα το πάρουμε. Και θα δείτε ο λαός της Δ. Μακεδονίας στη φάκα θα οδηγήσει και τον κ. Μητσοτάκη κι εσάς, αν συναινέσετε μαζί του» (Βίντεο)
Γ. Ζεμπιλιάδου, στη συνεδρίαση του Π.Σ. Δ. Μακεδονίας: «Μας πηγαίνουν σε ξαφνικό θάνατο χωρίς να έχουν σχέδιο. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να αλλάξει την απόφασή του. Οποιοδήποτε σχέδιο (για τη μεταλιγνιτική εποχή) πρέπει να εκπονηθεί με τις λιγνιτικές μονάδες σε λειτουργία» – Πρότεινε μεταξύ άλλων και τη διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου για την ενέργεια (Βίντεο)
Γ. Κασαπίδης: «Δε συμβιβαζόμαστε με τις απώλειες θέσεων εργασίας, έστω και μιας, όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό. Αν θα χρειαστεί αυτή η μετάβαση  να ξεπεράσει τη δεκαετία θα το διεκδικήσουμε και θα το τεκμηριώσουμε» (Βίντεο)
Η ομιλία του βουλευτή Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στο Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού για πλήρης απεξάρτηση, της χώρας, από το λιγνίτη, μέχρι το 2028: «Όταν τίθεται ένας τόσο φιλόδοξος στόχος έχει μικρή αξία εάν θα είναι το 2027, το 2029 ή το 2030. Σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι» (Bίντεο)
Η ομιλία του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη, στο Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, για τη δήλωση του Πρωθυπουργού για πλήρη απεξάρτηση της χώρας από το λιγνίτη μέχρι το 2028: «Με ανησυχεί σαν πολίτη της περιοχής. Σα βουλευτής δεσμεύομαι να αγωνιστώ να βελτιωθούν αυτοί οι όροι της (απολιγνιτοποίησης), προς όφελος της περιοχής» (Bίντεο)
Η 18λεπτη τοποθέτηση, στο Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδη: «Όποιος ετοιμάζεται να κλείσει την «Πτολεμαΐδα 5″ ανοίγει το δρόμο για εξεταστικές επιτροπές » (Βίντεο)