ΔΙΑΦΟΡΑ ….

2581

Από την 1η Ιανουαρίου του 2020 για να χορηγηθεί το επίδομα ενοικίου απο 1.1.2020 θα πρέπει ο ενοικιαστής να έχει στο όνομα του τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ειδικότερα τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους είχε ανακοινωθεί από την τότε ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι κατ’ εξαίρεση θα χορηγηθεί το επίδομα ενοικίου ακόμα και αν ο λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για την μισθωμένη κατοικία δεν είναι στο όνομά αυτουνού που κάνει την αίτηση. Σημειώνοντας μάλιστα οτι θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 να μεταφερθεί η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.

&&&&&&&&

Η αύξηση του ελάχιστου ποσοστού ηλεκτρονικών συναλλαγών στο 30% του εισοδήματος θα υπολογιστεί με βάση όλες τις δαπάνες για προϊόντα και υπηρεσίες με εξαίρεση τις δοσοληψίες με το κράτος την αγορά κεφαλαιαουχικών αγαθών και επενδυτικών προϊόντων. Αναλυτικά η λίστα με τις e-αποδείξεις που μετράνε στην Εφορία.

Η υποχρέωση για συλλογή ηλεκτρονικών αποδείξεων για το 30% του εισοδήματος ώστε να κατοχυρωθεί το αφορολόγητο αφορά μισθωτούς συνταξιούχους και κατ επάγγελμα αγρότες. Ωστόσο αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στις πωλήσεις λιανικής αφού θα διπλασιάσει – τουλάχιστον – τον τζίρο πιστωτικών και χρεωστικών καρτών αλλά και του e-banking.

Παράλληλα θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή που επιτρέπουν τα σημερινά χαμηλά όρια για την κατοχύρωση της αφορολόγητου (10% μέχρι και τα 10.000 ευρώ 15% ως τα 30.000 ευρώ και 20% για τα επιπλέον) τα οποία συμπληρώνονται τους πρώτους μήνες του χρόνου. Στη συνέχεια η πρακτική είναι ότι οι φορολογούμενοι διαπραγματεύονται την περικοπή του ΦΠΑ από την τιμή για να μην εκδοθεί απόδειξη.

&&&&&&&&&

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την έκδοση νέων ταυτοτήτων εντός του 2021 αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως εξήγησε, ο σχετικός διαγωνισμός θα έχει γίνει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν από το τέλος του 2019.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξήγησε πως ένα από τα πιο καλά παραδείγματα που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο, είναι το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην Εσθονία, όπου οι ταυτότητες «μοιάζουν πιο πολύ με το σημερινό δίπλωμα οδήγησης, είναι έγχρωμες και έχουν επάνω τους και την κατάλληλη ψηφιακή υποδομή».

«Η κεντρική ιδέα, είναι όχι απλώς να έχω ένα πιστοποιητικό αλλά να μπορώ να χρησιμοποιώ την ταυτότητα για να έχω βασικές υπηρεσίες από το σπίτι μου ή από τη δουλειά μου», εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης. Για παράδειγμα όπως είπε, μια από τις υπηρεσίες των νέων ταυτοτήτων, μπορεί να είναι να λαμβάνει ο πολίτης μια εξουσιοδότηση ή να συμπληρώνει μια υπεύθυνη δήλωση χωρίς να προσφύγει σε κάποιο ΚΕΠ.

&&&&&&&&

Σας ενημερώνουμε για τα τελευταία νέα της Δράσης ενίσχυσης επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας μέσω της ίδρυσης νέων και του εκσυγχρονισμού υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Συγκεκριμένα :

1) Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Δράσης έως τις 31/10/2019 και ώρα 14:00.

Δείτε τη σχετική απόφαση, εδώ.

2) Δημοσιεύτηκε στις 25-9-2019 η 1η τροποποίηση του καταλόγου Συχνών Ερωτήσεων-Απαντήσεων με διευκρινίσεις για τη Δράση.

Δείτε τις επικαιροποιημένες ερωτήσεις-απαντήσεις, εδώ.

3) Για την εξασφάλιση της ευρύτερης δημοσιότητας και προβολής των Δράσεων που διαχειρίζεται ο ΕΦΕΠΑΕ (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ο αρμόδιος εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ με επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, ο ΕΦΕΠΑΕ προχώρησε στη λειτουργία Γραφείου Πληροφόρησης στην Κοζάνη εντός των εγκαταστάσεων της ΑΝΚΟ.

Υπεύθυνη του Γραφείου είναι η κα Ιωάννα Τσαταλμπασίδου-Παπατέρπου, Υπεύθυνη του Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της ΑΝΚΟ (τηλ. 24610-24022, info@anko.gr και lpapaterpou@anko.gr).

&&&&&&

Επιθέσεις λύκων σε αγροικία κοντά στη γειτονιά του Αγίου Αθανασίου της Κοζάνης καταγγέλλει αναγνώστρια του Kozanimedia, η οποία, μάλιστα, έστειλε και τις σχετικές φωτογραφίες από τα νεκρά ζώα!

Όπως τονίζει η ίδια, είχαμε δυο επιθέσεις μέσα σε 6 ημέρες, με θύματα δυο ζώα της οικογένειας, η οποία κάνει έκκληση στους αρμόδιους για τη λήψη μέτρων: