Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ: Αυστηρότερες ποινές για παραβάτες – Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας

4554

Σε αυτήν, εξετάζεται και η μείωση του ορίου ταχύτητας στον εσωτερικό αστικό ιστό και σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει ως ύψιστη προτεραιότητα τα θέματα οδικής ασφάλειας, πράγματι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έχει να αναθεωρηθεί συνολικά από το 2008. Μέσα στο 2024 στο πρώτο εξάμηνο στόχος μας είναι να αναθεωρήσουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μια πολιτική δίκαιων ποινών προς την κατεύθυνση αλλαγής κουλτούρας των οδηγών, με χαμηλότερα όρια ταχύτητας εντός του αστικού ιστού και στόχος μας επίσης είναι προφανώς η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων» επισημαίνει η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Πάντως, σημαντική παράμετρος για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του ΚΟΚ, είναι τόσο η αστυνόμευση όσο και εκπαίδευση των οδηγών.

Στη στρατηγική για την οδική ασφάλεια βασικός στόχος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είναι η μείωση των τροχαίων συμβάντων και για την αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εξετάζεται η ένταξη ψηφιακών μέσων για την επιτήρησή του καθώς είναι πρακτικά αδύνατον να υπάρχει ένας αστυνομικός για κάθε παραβάτη οδηγό.

Στον σχεδιασμό προβλέπονται, ακόμη, λελογισμένες ποινές και πρόστιμα µε στόχο τη συμμόρφωση του οδηγού που παραβίασε τους κανόνες και όχι «ποινές» στο όχημα.

Έτσι, στην περίπτωση που η παράβαση αφορά το ίδιο το όχημα -όπως για παράδειγμα η στάθμευση σε θέση ΑμεΑ, καθώς προβλέπεται η αφαίρεση των πινακίδων του οχήματος- θα πρέπει, για να παραλάβει τις πινακίδες ο οδηγός, να παραδώσει την άδειά του.

Στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια εντάσσονται και παρεμβάσεις όπως η αναβάθμιση της ποιότητας του οδοστρώματος, με κόμβους κι έξυπνες διαβάσεις.

Αποκαρδιωτικά στοιχεια της ΕΛΣΤΑΤ για τα Τροχαία

Τη μαύρη λίστα στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό Τροχαίων περιστατικών, επιβεβαιώνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της Αρχής για τον μήνα Νοέμβριο, καταδεικνύουν ότι σημειώθηκε αύξηση των περιστατικών κατά 3,5% με 945 τροχαία ατυχήματα από τα 913 τον Νοέμβριο του 2022.

Τον ίδιο μήνα 45 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Συνολικά τραυματίστηκαν 1.096 οδηγοί και συνεπιβάτες, εκ των οποίων βαριά τραυματίστηκαν 52.

Πηγή: autotypos.gr

Μετεκπαιδευθείσα στην Παιδοπνευμονολογία
-Πιστοποιημένη  Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού
-Πιστοποίηση NLS ανανήπτη νεογνού

Υπηρεσίες:
-Προγεννητική συμβουλευτική 
-Παράσταση στον τοκετό
-Εφαρμογή τεχνικής δέρμα με δέρμα αμέσως μετά τον τοκετό  και έναρξη θηλασμού την 1η ώρα μετά τον τοκετό-παρακολούθηση νεογνού -συμβουλευτική και  υποστήριξη θηλασμού εώς την έξοδο από το μαιευτήριο 
Τακτική παρακολούθηση σωματικής και ψυχοκινητικής  ανάπτυξης νεογνού – βρέφους -παιδιού και οδηγίες διατροφής
-Προβλήματα θηλασμού και συμβουλευτική
-Διενέργεια εμβολιασμών σε παιδιά και εφήβους σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα
-Αναπνευστικά προβλήματα (παιδικό άσθμα , βρογχόσπασμος,λαρυγγίτιδες,κρεατάκια, αλλεργικά θέματα του αναπνευστικού) και εκτίμηση τους όπου χρήζει με σπιρομέτρηση – ροομέτρηση -οξυμετρία.
-Λοιμώξεις
-Έκδοση Δελτίου Υγείας Μαθητή και ιατρικές γνωματεύσεις υγείας και άθλησης
 Το ιατρείο εδρεύει επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου 7 (άνωθεν Vodafon) στον 1ο όροφο και  δέχεται επισκέψεις με ραντεβού :
ΔΕΥΤΕΡΑ :10:30-13:30 , ΤΡΙΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 17:00-19:00μμ
ΠΕΜΠΤΗ:  ΠΡΩΙ  ( ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ)

Τηλέφωνα  επικοινωνίας :24650 22850 ,  24610 33831,  6973987730
             Ωριγένους 2 ,  Κοζάνη
Δ/νση : Μεγ. Αλεξάνδρου 7, Σιάτιστα

rbt