Έρχονται νέοι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία των ορεινών Γρεβενών-Η κυβέρνηση «αδειάζει» τον βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση

1312

Νέοι πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν σήμερα ή αύριο σε ξενοδοχεία των ορεινών Γρεβενών, στα οποία ήδη εδώ και καιρό διαμένουν περί τα 750-800 άτομα, στην πλειοψηφία τους οικογένειες.

Η νέα αυτή ομάδα προσφύγων προέρχεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, από τα 700 άτομα που ήδη έχουν φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά από τη Σάμο, ώστε να αποσυμφορηθεί το νησί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω παροχής ασύλου και άλλων εξελίξεων,είχε μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται στα ορεινά Γρεβενά, από 830 σε 765 και, πλέον, υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε ξενοδοχεία.

Να σημειωθεί πως με τη σημερινή εξέλιξη η κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «αδειάζουν» τον βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Πάτση, ο οποίος έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα όχι μόνο για να η φιλοξενηθούν και άλλοι πρόσφυγες στην περιοχή, αλλά και να αποχωρήσουν και οι ήδη υπάρχοντες, θεωρώντας πως «βλάπτουν» τον τουρισμό τω ορεινών Γρεβενών.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την περασμένη εβδομάδα, κατά την ενημέρωσή του προς τους βουλευτές της ΝΔ, για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την παροχή ασύλου, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα ενώ υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός έχει θέσει ως στόχο, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχει μειωθεί ο πληθυσμός από τα νησιά κατά 20.000.

Kozanimedia