ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ …..

178

Παρουσίαση των ενδημικών φυτών του Μπούρινου από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, στα πλαίσια των μαθημάτων τους που αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση, με συντονίστρια την δασκάλα τους Αγνή Τσιαούση, ασχολήθηκαν με τα ενδημικά φυτά του Μπούρινου και το Βοτανικό Μουσείο του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας.

Συγχαίρουμε τους μαθητές για τη δημιουργία αυτού του ωραίου βίντεο το οποίο παρουσιάζει την μοναδικότητα της περιοχής μας, αλλά και τη δασκάλα τους Αγνή Τσιαούση, η οποία θέλησε με βιωματικό τρόπο να παρακινήσει τα παιδιά να δημιουργήσουν, μαθαίνοντας έτσι για το άμεσο φυσικό τους περιβάλλον.

Ενδημικά φυτά του τόπου μου

YOUTUBE.COM

Ενδημικά φυτά του τόπου μου

39η Βορειοελλαδίτικη Ορειβατική Συνάντηση

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Μπούρινος», καλεί τα μέλη και τους φίλους του, να δηλώσουν συμμετοχή στην 39η Β.Ο.Σ. η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15&16 Ιουνίου στο όρος Βόρας, στη θέση Ξέφωτο Πατήματος (Φίλοι Καϊμακτσαλάν), το οποίο απέχει από την Έδεσσα 28 χλμ, 40΄.

Την 39η Β.Ο.Σ. διοργανώνει ο ΕΟΣ Έδεσσας.

Δηλώσεις συμμετοχής

Ταγάρας Μπάμπης

Τηλ. 6942061221

Αναχώρηση: Σάββατο μεσημέρι.

Πρόγραμμα 39ης Βορειοελλαδίτικης Ορειβατικής Συνάντησης

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Ιουνίου 2024

15:00-17:00 Άφιξη στο ξέφωτο Πατήματος (40.8911708Ν, 21.8685094Ε)

17:00-18:45 Καλωσόρισμα, παρουσιάσεις

18:45-19:30 Ομιλία σχετική με την ιστορία του Μακεδονικού Μετώπου – Μάχη του Καιμάκτσαλαν

19:45: Σύντομοι χαιρετισμοί διοργανωτών, ανταλλαγή αναμνηστικών

20:00: Συμβούλιο Προέδρων Συλλόγων

20:00: Φαγητό-ποτό-ορειβατικό γλέντι 00:00 Ξεκούραση-σιωπητήριο

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Ιουνίου 2024

06:30: Εγερτήριο – πρωινό. Θα ακολουθήσουν δύο πεζοπορίες.

07:30: Μετάβαση με αυτοκίνητα στο Χ/Κ Καιμάκτσαλαν και από εκεί ανάβαση στο εκκλησάκι Προφήτη Ηλία Βόρας, (2524m),

Ώρες πορείας: 3

Βαθμός Δυσκολίας :1

Μήκος: 7km Ελάχιστο υψόμετρο: 2024m Μέγιστο υψόμετρο: 2524m

Υψομετρική διαφορά 500m

Χαρακτηριστικό διαδρομής: Αλπικό τοπίο

08:00: Έναρξη δεύτερης διαδρομής, “ κυκλική διαδρομή από το χώρο κατασκήνωσης προς το Σέρβικο νεκροταφείο, εκκλησία των Αεροπόρων, κιόσκι, κορυφή Καλογερίτσα, χώρος κατασκήνωσης”

Ώρες πορείας: 4

Βαθμός Δυσκολίας :1

Μήκος: 12km

Ελάχιστο υψόμετρο: 1180m

Μέγιστο υψόμετρο: 1560m Υψομετρική διαφορά 380m Χαρακτηριστικό διαδρομής: Πυκνό δάσος Οξιάς

12:00: Επιστροφή ορειβατών Πέρας της 39ης Βορειοελλαδίτικης Ορειβατικής Συνάντησης Σημ: Ενδέχεται να προστεθούν και άλλες πορείες ανάλογα με το πλήθος των συμμετοχών. Η πρόσβαση στο χώρο της κατασκήνωσης θα γίνεται με τα αυτοκίνητα των συμμετεχόντων. Για λόγους οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος, είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες μαζί με τ

Ακρίβεια: Voucher από 1η Ιουλίου για εμφιαλωμένα νερά, γάλατα και αναψυκτικά, που ανατιμώνται

NERO2

Δίχως τέλος τρέχουν οι ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά και την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών ενώ η ακρίβεια καλά κρατεί!

Την ίδια ώρα η πτώση της αγοραστικής δύναμης μειώνεται μέρα με τη μέρα! Εδώ και δυο χρόνια οι Έλληνες πληρώνουν καθημερινά υψηλές τιμές για κάθε συναλλαγή επιβίωσης … όπως πανάκριβα ενοίκια, πανάκριβα σούπερ μάρκετ, πανάκριβο ρεύμα και πανάκριβη θέρμανση! Και να σαν μην φθάνουν όλα αυτά τώρα θα μπει και στη ζωή τους το Συστήμα Επιστροφής Εγγυοδοσίας, το οποίο θα αυξήσει τις τιμές στο εμφιαλωμένο νερό και όχι μόνο!

Πιο συγκεκριμένα το εμφιαλωμένο νερό των 500 ml θα φθάσει στα 0,60 ευρώ, από 0,50 που πωλείται σήμερα με βάση ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην ίδια ρύθμιση, μάλιστα, εντάσσονται και άλλα αφεψήματα και ποτά που πωλούνται συσκευασμένα σε αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό όπως αναψυκτικά, χυμοί, μπύρες, κρασιά και γάλα, επισημαίνει ο πρόεδρος εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος.

Ειδικότερα τονίζει ότι την 1η Ιουλίου έρχονται ανατιμήσεις έως 20% στα νερά, τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τις μπίρες», εξαιτίας της εισαγωγής του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (DRS) και στην Ελλάδα.

Βέβαια, στο ΦΕΚ που γνωστοποιούνται οι επερχόμενες ανατιμήσεις, προβλέπεται πως η αύξηση της τιμής θα αντισταθμίζεται από voucher επιστροφής των πλαστικών δοχείων στο κατάστημα.
Όπως και να έχει πάντως η νέα ρύθμιση που θα ωθήσει ψηλότερα τις τιμές, θα αφορά στις εξής συσκευασίες μιας χρήσης:


• Aλουμίνιο έως 1 λίτρο
• Γυαλί έως 1,3 λίτρα
• Πλαστικό έως 3 λίτρα.

Τα προϊόντα που θα επηρεαστούν είναι μπύρα, κρασί, νερό, αναψυκτικά, χυμοί, στιγμιαία ποτά και γάλα.

Οι ανατιμήσεις αναμένεται να είναι κατά 10 με 15 λεπτά του ευρώ σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα. Αναλυτικά, το εγγυοδοτικό αντιστάθμισμα της τιμής καθορίζεται σε 0,10 ευρώ για κάθε επιστροφή συσκευασίας από αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό έως μισό λίτρο και σε 0,15 ευρώ για κάθε επιστροφή συσκευασίας από αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό μεγαλύτερη του μισού λίτρου και έως το μέγιστο μέγεθος συσκευασίας που προβλέπει το σύστημα.

Αυτά τα ποσά θα πληρώνονται προκαταβολικά από τον καταναλωτή καθώς θα έχουν ενσωματωθεί στην τιμή, και θα του επιστρέφονται εφόσον επιστρέψει τη συσκευασία.

Τα χρήματα θα επιστρέφονται μέσω voucher ή «κουπόνι ανταμοιβής» και η υποχρέωση επιστροφής των συσκευασιών ισχύει ανεξάρτητα από το αν η συσκευασία πωλήθηκε από την ίδια επιχείρηση λιανικής πώλησης ή από άλλη.

ΔΥΠΑ: Πάνω από 4.300 αιτήσεις επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας για 25.000 άνεργους νέους

dypa_new

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για συμμετοχή στο νέο «Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών» της ΔΥΠΑ.

Μέχρι και σήμερα (10/6), έχουν ήδη υποβληθεί 4.392 αιτήσεις για συνολικά 5.482 θέσεις.

Στόχος της νέας δράσης είναι η προετοιμασία 25.000 άνεργων νέων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι είναι 25.000 άνεργοι 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ούτε απασχολούνται.

Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά το τρίμηνο πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ. Οι επιχειρήσεις εντάσσονται, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), αναλογία δώρων εορτών, επιδόματος αδείας ενώ οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του e-ΕΦΚΑ

Η διαδικασία συμμετοχής είναι πολύ απλή: Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr και προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα των θέσεων. 

H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις, οι εργασιακοί σύμβουλοι υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων.

Με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκ. ευρώ, το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την ΕΕ μέσω του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή».

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.

Φορολογικές δηλώσεις: Τι πρέπει να κάνουν όσοι διαφωνούν με τα προσυμπληρωμένα στοιχεία  

Περίπου 45 ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι για να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, και μόλις ένας στους τέσσερις το έχει ήδη κάνει.

Ο αριθμός των υποβληθέντων φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα στις 2 Ιουλίου 2024, όταν η ΑΑΔΕ θα υποβάλει αυτόματα τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις περίπου 1,3 εκατ. μισθωτών και συνταξιούχων, εφόσον οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει νωρίτερα τη δήλωσή τους.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων είναι στις 26 Ιουλίου 2024. Όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ με νεότερες οδηγίες, κάθε φυσικό πρόσωπο έχει υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση εφόσον η φορολογική κατοικία του είναι στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι, και εφόσον αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

Ωστόσο, ένα σοβαρό ζήτημα είναι η διαφωνία των φορολογουμένων με τα προσυμπληρωμένα ποσά που εμφανίζονται στη φορολογική δήλωση για τα εισοδήματά τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να υποβάλουν δήλωση με «επιφύλαξη».

Για τις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι διαπιστώνουν λάθη στους προσυμπληρωμένους κωδικούς θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Τα ποσά που αφορούν εισοδήματα και φόρους που έχουν παρακρατηθεί εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στους κωδικούς του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης.  Η προσυμπλήρωση γίνεται με βάση τα στοιχεία που κοινοποιούν στην ΑΑΔΕ οι εργοδοτικοί φορείς (ιδιώτες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία). Εάν είναι λανθασμένα και ο εργαζόμενος διαφωνεί, τότε οι σχετικές διορθώσεις διενεργούνται αποκλειστικά από τον κατά νόμο αρμόδιο φορέα-εργοδότη, στον οποίο πρέπει να απευθύνονται οι φορολογούμενοι. Δηλαδή, ο εργαζόμενος θα πρέπει να ζητήσει από τον εργοδότη να υποβάλει νέα δήλωση, προκειμένου να διορθωθούν τα τυχόν λάθη. Στην περίπτωση που δεν διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρχουν στη βεβαίωση, σύμφωνα πάντα με τον εργαζόμενο, και λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο φορολογούμενος μπορεί να υποβάλει φορολογική δήλωση «με επιφύλαξη».
  • Οι δηλώσεις με επιφύλαξη υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και εντός χρονικού διαστήματος 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης οφείλουν οι φορολογούμενοι να προσκομίσουν στη Δ.Ο.Υ. τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους και τον λόγο της επιφύλαξης, προκειμένου να εκκαθαριστούν οι δηλώσεις και να εκδοθούν οι πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου από τις Δ.Ο. Υ. εντός της προβλεπόμενης, προθεσμίας των 90 ημερών από την υποβολή της δήλωσης.
  • Σε περίπτωση που τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν προσκομιστούν εντός της  προθεσμίας των 30 ημερών, οι δηλώσεις εκκαθαρίζονται, χωρίς να ληφθεί υπόψη η επιφύλαξη, δεδομένου ότι, η επιφύλαξη δεν συνεπάγεται την αναστολή της είσπραξης του φόρου.
  • Η επιφύλαξη δεν συνεπάγεται την αναστολή της είσπραξης του φόρου. Σε περίπτωση αποδοχής της επιφύλαξης, ο φόρος που τυχόν καταβλήθηκε αχρεωστήτως, επιστρέφεται.

ΔΥΠΑ: Παράταση για τις αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού

TOURISMOS-NEW

Ανοικτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ανεξαρτήτως του ΑΦΜ των δικαιούχων, από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 00:00 έως την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:00.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, στην πλατφόρμα υποβάλλουν αιτήσεις μόνο δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 7, 8 και 9.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει 1 Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία.

Η επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο ξεχωριστά, οι οποίοιμπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. 

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025 έως 27.04.2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή ανέρχεται σε 25%, ενώ για ΑμεΑ τα εισιτήρια είναιδωρεάν.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και για ΑμεΑ και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα. 

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Για τους γονείς, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί

Φέτος, για πρώτη φορά, μοριοδοτούνται όσοι δεν έλαβαν επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή εξαιτίας μοριοδότησης στα δυο τελευταία προγράμματα.

Δικαιούχοι είναι:

• εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή

• ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ κλάδου ανεργίας ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 ή

• άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (12 και άνω μήνες ανεργίας) ισχύουν διαφορετικά εισοδηματικά κριτήρια, όπως περιγράφονται στην Δημόσια Πρόσκληση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω gov.gr με στην ηλεκτρονική  διεύθυνση: 

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ)

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε περιπτώσεις μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.  

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες. Οι αιτήσεις παρόχων υποβάλλονται μέσω gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Από φέτος στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής. 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

Του έστειλαν με… κούριερ δέκα κιλά χασίς από την Ισπανία – Αντιστάθηκε στη σύλληψη, χτύπησε αστυνομικούς

XASIS_DEMATA

αρχείου Eurokinissi

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, έναν 33χρονο αλλοδαπό για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 33χρονος συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε από γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην Αθήνα ταχυδρομικό δέμα που περιείχε 9 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το οποίο είχε εισαχθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από την Ισπανία.

Ο 33χρονος, κατά την παραλαβή του δέματος, επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας με δική του φωτογραφία αλλά στοιχεία άλλου ατόμου, ενώ αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε να διαφύγει, ασκώντας σωματική βία στους αστυνομικούς, έως ότου ακινητοποιήθηκε.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ εντοπίστηκε και δεύτερο δέμα σε διαφορετικό κατάστημα που περιείχε 6 κιλά και 400 γραμμάρια κάνναβη, το οποίο εισήγαγε ο κατηγορούμενος στη χώρα με τον ίδιο τρόπο.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 17 κιλά και 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δύο ζυγαριές και το πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

KYPIAKH 16 IOYNIOY H ΩPA 6 ΣTO ΓHΠEΔO THΣ NEAΠOΛHΣ ΦIΛIKOΣ AΓΩNAΣ ΠYPOΣBEΣTIKHΣ AΣTYNOMIAΣ ΓIA TON ΔIKO MAΣ NIKO

OΛOI EKEI NA ΣTHPIΞOYME THN ΠPOΣΠAΘEIA ΠOY KANEI O NIKOΛAΣ