Ποια είναι η άποψη του εκπροσώπου του ΕΟΔΥ στην Δ. Μακεδονία για το πως θα εξελιχθεί η πανδημία σε επίπεδο Π.Ε. Κοζάνης και τι επιπλέον μέτρα ενδεχομένως να αποφασισθούν

160

Ποια είναι η άποψη του εκπροσώπου του ΕΟΔΥ στην Δ. Μακεδονία για το πως θα εξελιχθεί η πανδημία σε επίπεδο Π.Ε. Κοζάνης και τι επιπλέον μέτρα ενδεχομένως να αποφασισθούν 

Ποια είναι η άποψη του εκπροσώπου του ΕΟΔΥ στην Δ. Μακεδονία, Ι. Ρωμιόπουλου, για το πως θα εξελιχθεί η πανδημία σε επίπεδο Π.Ε. Κοζάνης και τι επιπλέον μέτρα ενδεχομένως να αποφασισθούν. Τι είπε για το θεραπευτήριο Σπινάρη και για την κατάσταση με όσους νοσούν από κορωνοϊό.

Radiosiatista.gr

Ο ΕΟΔΥ απαντά στον δήμαρχο Κοζάνης για την άδεια διενέργειας rapid tests

Απάντηση τον δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι χρειάζεται άδεια από τον ΕΟΔΥ για να διενεργήσουν rapid test και δεν είχαν καταφέρει να βρουν κάποιον αρμόδιο προκείμενου να δοθεί η απαραίτητη άδεια, δίνει ο οργανισμός.

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας βρίσκεται σε κάθε περιοχή της χώρας και προσφέρει τις υπηρεσίες του με δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους σύμφωνα και με τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχοντας υλοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες τεστ», αναφέρει ο ΕΟΔΥ και ενημερώνει σχετικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Κοζάνης ότι ο οργανισμός «ουδεμία αρμοδιότητα έχει για τη χορήγηση άδειας πραγματοποίησης διαγνωστικών ελέγχων από τρίτους φορείς. Οι φορείς που δύνανται να πραγματοποιούν ελέγχους για τον ιό SARS-CoV-2 μέσω ταχείας δοκιμασίας αντιγόνου καθώς και οι προϋποθέσεις διαγνωστικής επάρκειας των σχετικών ιατροτεχνολογικών προϊόντων περιγράφονται στο ΦΕΚ 5198/24-11-2020 Β’».

Καταλήγοντας ο ΕΟΔΥ σημειώνει: «Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος Κοζάνης, σε πρόσφατη επικοινωνία με στελέχη του ΕΟΔΥ, είχε δεσμευθεί να παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος των 3.000 κιτ δειγματοληψίας που διαθέτει ο Δήμος, στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, χωρίς όμως να έχει υλοποιήσει τη συγκεκριμένη δωρεά έως σήμερα».