25 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης & 1 στην Π.Ε. Καστοριάς – Κανένα στην Π.Ε. Γρεβενών & στην Π.Ε. Φλώρινας

1673

25 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης & 1 στην Π.Ε. Καστοριάς – Κανένα στην Π.Ε. Γρεβενών & στην Π.Ε. Φλώρινας.

Σήμερα ανακοινώνουμε 853 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 132430, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5248 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38804 (29.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

491 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 156 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 823 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 83 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4340 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1754 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Σημερινές δηλώσεις N. Xαρδαλιά για την κατάσταση στην Π.Ε. Κοζάνης: “367 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 54 έτη. Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται οι 477 στενές επαφές Το 79.52% των θετικών κρουσμάτων παρουσιάζει κύρια ή δευτερεύοντα συμπτώματα” (Bίντεο)

Σημερινές δηλώσεις N. Xαρδαλιά για την κατάσταση στην Π.Ε. Κοζάνης: “367 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 54 έτη. Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται οι 477 στενές επαφές. Το 79.52% των θετικών κρουσμάτων παρουσιάζει κύρια ή δευτερεύοντα συμπτώματα.”

Παραμένει 1η στη χώρα σε εβδομαδιαία κρούσματα, αλλά με σημαντική πτώση της τάξης του 15%, η ΠΕ Κοζάνης, η οποία από τα 198 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους της Δευτέρας σήμερα, Τρίτη, υποχώρησε στα 169.
Kozanimedia: Κρίσιμος ο αριθμός κρουσμάτων Τετάρτης και Πέμπτης για την άρση ή όχι του lockdown στην ΠΕ Κοζάνης – Τι απάντησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης – “Η δική μου η παραίνεση είναι σαφώς πως, αν αυτό επιτρέπεται από τα στοιχεία, να γίνει (άρση του ολικού lockdown), αν, όμως τα στοιχεία δείχνουν κάτι άλλο, σύμφωνα με τις επιστημονικές υποδείξεις, θα πρέπει να τις ακολουθήσουμε και να τις τηρήσουμε”


Κρίσιμος θα είναι ο αριθμός κρουσμάτων Τετάρτης και Πέμπτης για την άρση ή όχι του ολικού lockdown στην ΠΕ Κοζάνης, όπως προκύπτει από τη σχετική απάντηση που έδωσε σε ερώτηση δημοσιογράφου ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη στο κτίριο της παλιάς Νομαρχίας.

“Μιλάμε καθημερινά και με τον κύριο Αρκουμανέα και με τον κύριο Χαρδαλιά και όπως μου είπαν θα το δουν Πέμπτη με Παρασκευή το πώς θα έχουν αποτυπωθεί τα νούμερα μέχρι τότε.Η δική μου η παραίνεση είναι σαφώς πως, αν αυτό επιτρέπεται από τα στοιχεία, να γίνει (άρση του ολικού lockdown), αν, όμως τα στοιχεία δείχνουν κάτι άλλο, σύμφωνα με τις επιστημονικές υποδείξεις, θα πρέπει να τις ακολουθήσουμε και να τις τηρήσουμε”