ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ … Σχετικά με τις Φήμες για την κατάργηση του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Βοΐου με έδρα την Νεάπολη.

351

Σχετικά με τις Φήμες για την κατάργηση του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Βοΐου με έδρα την Νεάπολη. Ο Δήμος Βοΐου εγκαίρως έλαβε από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας τη ρητή διαβεβαίωση ότι κανένα σενάριο περί κατάργησης του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Βοΐου δεν προωθείται.Θα ήτανε εξάλλου οξύμωρο μετά από τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις οικιών στην επικράτεια του Δήμου μας τον τελευταίο καιρό και τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας για ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης ιδιαίτερα των μικρών οικισμών μας.Λάβαμε γνώση για διακίνηση τέτοιου είδους σεναρίων από χαμηλόβαθμα στελέχη, περί μετακίνησης του τμήματος στη Σιάτιστα, τα οποία δεν επιβεβαιώνονται από την ηγεσία.Ήδη η ολιγόμηνη μετακίνηση στελεχών της αστυνομίας από τα τμήματα Σιάτιστας και Νεάπολης προς τις μεγαλουπόλεις και τα παραθεριστικά κέντρα έχουν αποδυναμώσει πολύ την λειτουργία τους. Για αυτό και πάγιο αίτημά μας προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι η στελέχωση των τμημάτων με ικανό αριθμό προσωπικού που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μεγάλου σε έκταση δήμου μας.Με λύπη μας διαβάσαμε δημόσια τοποθέτηση του Διευθυντή της Διάδυμα Δημοσθένη Μαυρίδη ο οποίος με σενάρια επιστημονικής φαντασίας προσπαθεί να εμπλέξει, (για ποιο λόγο άραγε;) και τη δημοτική αρχή σε αυτά τα σενάρια. Μιλά για χρηματοδότηση του δήμου για την ανακαίνιση του κτιρίου που στεγάζει το Α.Τ Βοΐου στη Σιάτιστα για αδιαφορία της δημοτικής αρχής και άλλα ψεύδη.Με τη σειρά μας ενημερώνουμε πρώτον ότι το απαξιωμένο πια κτίριο του οικοτροφείου Σιάτιστας δεν ανήκει στο Δήμο Βοΐου αλλά στο Τσίπειο Ίδρυμα και ο Δήμος δεν αποφασίζει για τη χρήση του . Δεύτερον και κυριότερον ότι ο Δήμος σε συνεργασία με το Ίδρυμα, από τριετίας έχει καταθέσει φάκελο χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Τρίτσης για την αξιοποίηση του κτιρίου για άλλες χρήσεις που δεν περιλαμβάνουν την χρήση του ως αστυνομικό τμήμα. Ο Δήμος συνεχίζει να εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση εφόσον βρεθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια εκ μέρους του Ιδρύματος ή από ιδιώτες και σε καμία περίπτωση από κεφάλαια του Δήμου τα οποία ούτε διαθέτει και ουδέποτε έχει προϋπολογίσει.Ο Δήμος Βοΐου συνδράμει στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στο μέτρο του δυνατού και ανταποκρίνεται στα αιτήματα των δύο τμημάτων που βρίσκονται στην επικράτεια του και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Επίσης ο Δήμος Βοΐου βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση για την προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου των δημοτών του με συνεχείς και έγκαιρες παρεμβάσεις.


Ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, κ. Στέργιος Παπαχρήστος ορίστηκε, με απόφαση Δημάρχου, ως άμισθος Ειδικός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας.
Kατά την άσκηση των καθηκόντων του θα παρέχει υπηρεσίες σε θέματα οργάνωσης, πρόληψης, ετοιμότητας, αντιμετώπισης και αποκατάστασης καταστροφών, καθώς επίσης και σε δράσεις πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, παροχής οδηγιών και εκπαίδευσης στα παραπάνω θέματα.
Ο κ. Παπαχρήστος είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Διετέλεσε Διοικητής Τάγματος Μαθητών ΣΣΑΣ, Διοικητής Ταξιαρχίας και Διοικητής Μεραρχίας. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιστράτηγου και του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου Διοικητή της Μεραρχίας Υποστηρίξεως.
Με τη συνδρομή του ενισχύεται η διαχρονική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την στοχευμένη δημιουργία αποτελεσματικών μηχανισμών και υλοποίησης πολιτικών στον ευαίσθητο τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Το Περίπτερο απέναντι από το Δημαρχείο στη Σιάτιστα σας εύχεται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με υγεία και σας ευχαριστεί για την προτίμηση σας
siatista
Ράδιο Σιάτιστα Radio Siatista

Ο Δήμος Βοΐου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου από 01.05.2024 έως και 31.10.2024, ενημερώνει τους δημότες ότι για θέματα καθαρισμού οικοπέδων από χόρτα μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2465023597 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 έως 15:00.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στον Αϊ-Λια Με μουσική Σουβλάκια και Μπύρες 1€ Didopoulos Σας Gianis Περιμένουμε"

radiosiatista gr

Συγκροτήθηκε σε σώμα για την επόμενη διετία το νέο Δ.Σ. του Κυνηγητικού-Σκοπευτικού Συλλόγου Πολιτών Δήμου Βοΐου που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή 21 Απριλίου 2024.

Πρόεδρος : Μέντζας Γεώργιος

Αντιπρόεδρος : Ντίνας Κωνσταντίνος

Γεν. γραμματέας : Τσιούκρας Στέφανος

Ταμίας : Μαρκούσης Αθανάσιος

Κοσμήτωρας : Παχής Νικόλαος

Μέλη : Ζάρζος Γεώργιος

Χατζηζήσης Δημήτριος

Αναπληρωματικά Μέλη

: 1. Ντιός Χρήστος

  1. Τσιώνης Μιχάλης
  2. Κύργηνας Νεκτάριος

Εξελεγκτική Επιτροπή :

1. Κουφογίαννης Δημήτριος

  1. Παλαιοκαστρίτης Παναγιώτης
  2. Γκουτζαμάνης Ναούμ