Δ. Κοσμίδης: «Είναι γνωστό πως ο κλάδος της γούνας έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα. Σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να τα εκμηδενίσουμε»

1649

Το Σάββατο19 Οκτωβρίου  2019, στην Αίθουσα Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη με σκοπό να συζητηθούν τα «Προβλήματα του κλάδου της Γούνας».

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ.Μ. κα. Ευφροσύνη Ντιό, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Δημήτρης Κοσμίδης πολιτικοί φορείς της Π.Ε. Καστοριάς και εκπρόσωποι του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Κασαπίδης, μεταξύ των άλλων, ενημέρωσε πως στη νέα προγραμματική περίοδο, ο κλάδος της γούνας θα ενσωματωθεί στο ΠΕΠ της Περιφέρειας.

Σε συνέχεια των ενεργειών για την ενδυνάμωση της ελληνικής γουνοποιίας την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, στην οποία θα συμμετάσχουν τα Πρωτοβάθμια Όργανα και η Περιφέρεια.

«Είναι γνωστό πως ο κλάδος μας έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα. Σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να τα εκμηδενίσουμε. Με συντονισμένες ενέργειες και με τη συνεργασία όλων των φορέων πιστεύω πως στο τέλος θα έχουμε θετικά αποτελέσματα για τον κλάδο» , ήταν το σχόλιο του κ. Κοσμίδη.