ΕΙΔΗΣΕΙΣ ..

2565

Bίντεο με το λεωφορείο των ΚΤΕΛ στις φλόγες έξω από τα Πετρανά-Εκτελούσε το δρομολόγιο Σέρβια-Κοζάνη-Δεν έπαθαν τίποτε οδηγός και επιβάτες

Πρόβλημα στη μηχανή φαίνεται πως είναι η αιτία της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ Κοζάνης, έξω από τα Πετρανά, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Σέρβια-Κοζάνη.

Αυτή είναι η αρχική εκτίμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, άντρες της οποίας με τρία οχήματα έσπευσαν αμέσως μόλις κλήθηκαν για να σβήσουν τη φωτιά.

Όλοι οι επιβαίνοντες, περίπου 15, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ να σημειωθεί πως η Τροχαία Κοζάνης για μισή ώρα προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Σιάτιστας την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:30 στο Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Σιάτιστας, στο Δημαρχείο του Δήμου Βοϊου, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης σε 5 θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον εορτασμό της Μάχης του Φαρδύκαμπου.
2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για συντήρηση του κτηρίου και αγορά εξοπλισμού (μηχανολογικού κ.α.) του Τραμπατζείου Γυμνασίου.
3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διοργάνωση εκδηλώσεων με θέμα <<Ταξίδια στη Σιάτιστα, για γνωριμία των παραδοσιακών δρώμενων>>.
4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του κτηρίου και των οικοπέδων του Β.Ι.Ο.Π.Α.
5. Αιτήσεις (αριθμ. αιτήσεων 5).

Κλιμακώνεται ο αγώνας κατά των ανεμογεννητριών στο Άσκιο

Πτολεμαΐδα: Κλιμακώνεται ο αγώνας κατά των ανεμογεννητριών στο Άσκιο

Εντείνει τον αγώνα της κατά της εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στο ορεινό σύμπλεγμα του Ασκίου, Ομάδα Πολιτών της Εορδαίας, γιατί, όπως υποστηρίζουν τα μέλη της, η λειτουργία τους θα επηρεάσει αρνητικά το περιβάλλον, την πανίδα και την χλωρίδα, απειλώντας καταφύγια της αρκούδας και άλλων θηλαστικών, αν και θετικές αποφάσεις έχουν λάβει τόσο τα Δημοτικά Συμβούλιο Βοίου και  Εορδαίας, όσο  και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τον Κώστα Τσατσαγιάννη, ευθύς εξ αρχής, η ομάδα προσπάθησε με διάφορες ακτιβιστικές δράσεις να παρεμποδίσει το έργο αυτό, οι οποίες θα γίνουν αισθητές το επόμενο διάστημα, γιατί, την ερχόμενη Άνοιξη αναμένεται η έναρξη των εργασιών.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 3 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα του «Καλού Σαμαρείτη» διοργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν εξειδικευμένοι επιστήμονες, ενώ, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών, που μέχρι στιγμής υπερβαίνουν τις 500.