Εξεταστική για τα Τέμπη: Την Τρίτη η κατάθεση του Κώστα Καραμανλή

819
Rail accident involving a collision between a cargo and a passenger train in the Evangelismos area of Larissa, Greece on March 1, 2023. / Σιδηροδρομικό ατύχημα με σύγκρουση μιας εμπορικής και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Ευαγγελισμός Λάρισας, 1 Μαρτίου 2023.

Στις 13 Φεβρουαρίου ο πρώην υπουργός θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, με την εξέταση του πρώην υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, συνεχίζονται την ερχόμενη Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Κατά το κλείσιμο της σημερινής ενδεκάωρης συνεδρίασης της επιτροπής, ο πρόεδρός της Δ. Μαρκόπουλος ενημέρωσε τους μετέχοντες βουλευτές ότι θα τους διανεμηθούν τα ιατρικά δεδομένα του (θανόντος) μηχανοδηγού (της επιβατηγής αμαξοστοιχίας). Όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, τα δεδομένα αυτά είχαν ζητηθεί από την επιτροπή, και τα απέστειλε σε αυτήν η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, η οποία έχει την αρμοδιότητα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου στο Ρίο.

Εξάλλου, όπως αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή, την άλλη Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, θα εξεταστεί ο επιζήσας του τραγικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, Ανδρέας Αλικανιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ