Εργατική Πρωτομαγιά – Σωματείο Γουνεργατών-τριών Σιάτιστας

1612

Εργαζόμενοι, άνεργοι.

Η 1η Μάη είναι Απεργία, μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς μας  στο Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη το 1936, τους διακόσιους εκτελεσμένους της Καισαριανής της Πρωτομαγιάς του 1944. Τιμάμε όσους έδωσαν την ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στην δουλεία και στην ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερομίσθιο, χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Μετά από 9 χρόνια Καπιταλιστικής κρίσης στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 νέα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφθασε στο σημείο να επιλέξει την 1η Μάη για την <<απελευθέρωση>> των πλειστηριασμών και τον κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ. Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 13.000 πλειστηριασμούς.

Τους γουνεργάτες της περιοχής και η φετινή πρωτομαγιά τους βρίσκει με μισθούς πείνας , χαμηλά μεροκάματα ,δουλεύουν με τον φόβο της απόλυσης, χωρίς δικαιώματα . Ενώ οι μεγαλοβιομήχανοι της γούνας τα τελευταία χρόνια έπαιρναν και μέσα στην κρίση, επιδοτήσεις, δάνεια , επιχορηγήσεις .

Απαιτούμε  από την ομοσπονδία γούνας να υπογραφεί η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, κανένας γουνεργάτης-τρια να μην παίρνει μισθό κάτω από 751  ευρώ το μήνα.

Συνάδελφοι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει την χώρα μας όλο και περισσότερο στον καυγά των μονοπωλίων , για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών. Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει την βάση της Σούδας αλλά μέσα σε δυο χρόνια γέμισε και συνεχίζει να γεμίζει την Ελλάδα αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο , στο Άκτιο, στη Σύρο. Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν τον λαό μας σε επικείμενους πολεμικούς σχεδιασμούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον Τούρκικο λαό, με τους λαούς των Βαλκανίων.

Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τοίχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Συρίας , κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες .

–Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της Ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ

-Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου

-Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

-Σύγχρονοι δούλοι των αφεντικών δεν θα γίνουμε

Καλούμε τους γουνεργάτες και τις γουνεργάτριες, τους άνεργους , τους συνταξιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την1η του Μάη στην Κοζάνη στον πεζόδρομο στις 10:30 π.μ

Η αναχώρηση για τη συγκέντρωση θα γίνει  από την πλατεία Γεράνειας στις 9:30 π.μ