Η βελβεντινή φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Στεργίου, με έδρα τη Σιάτιστα, συμμετείχε στο παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο, στο διάσημο στάδιο Camp Nou της Βαρκελώνης

2779

Για τρίτη συνεχή χρονιά η βελβεντινή φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Στεργίου, με έδρα τη Σιάτιστα, συμμετείχε στο παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο που και φέτος οργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (F.I.F.A.) και πραγματοποιήθηκε στο διάσημο στάδιο CampNou της Βαρκελώνης στις 2 έως 4 Ιουνίου 2018.

Η Μαρία Στεργίου συμμετείχε ως εισηγήτρια στο συνέδριο με θέμα: «Multiple injuries in football: A physical therapy outcome through proper core evaluation and treatment». Η ομιλία της αφορούσε την προσωπική της προσέγγιση σε πολλαπλούς τραυματισμούς των κάτω άκρων ποδοσφαιριστών (της ομάδας της Σιάτιστας) που δια μέσω της ορθής αξιολόγησης και της εξειδικευμένης θεραπείας επετεύχθη άμεση, ταχύρρυθμη και πλήρης αποκατάστασή τους.

Επίσης σε συνεργασία με την φυσικοθεραπεύτρια Ευφροσύνη Στεργίου παρουσίασαν με μορφή αφίσας την εργασία: «Neuromuscular control andrehabilitation approach of the foot and ankle recovering from acute injury«. Η συγκεκριμένη ερευνητική εργασία αφορούσε τον ρόλο τουνευρομυϊκού ελέγχου και τη στοχευμένη φυσικοθεραπευτική προσέγγιση και αποκατάσταση (της ποδοκνημικής και του αστραγάλου) μετά από άμεσο τραυματισμό σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Τέλος και οι δυο εργασίες κατέλαβαν μία θέση στο κορυφαίο βιβλίο συγγραφέων του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης & Έρευνας της IsokinetikBologna με συντάκτες τους Roi G.S. και Della Villa S.

Το συνέδριο αυτό, με 2500 – 3000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για το χώρο της ιατρικής του ποδοσφαίρου. Εκεί παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τους σημαντικότερους επιστήμονες του χώρου.