Θέμα ωρών το μαύρο στο Mega

1899

Θέμα ωρών θεωρείται πλέον η διακοπή μετάδοσης του καναλιού Mega, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τερματισμό λειτουργίας του.

Θέμα ωρών το μαύρο στο Mega

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κουφόπουλο που μίλησε στο News 24/7, αύριο, Τρίτη, θα πέσει οριστικά «μαύρο», καθώς το ΣτΕ απέστειλε την σχετική απόφαση του στο ΕΣΡ.

Η απόφαση θα μεταβιβαστεί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με τελικό αποδέκτη την Digea, που θα κλείσει το σήμα.   Υπενθυμίζεται, πως πέραν όλων των οικονομικών ζητημάτων, το κανάλι δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής περιεχομένου του προγράμματος του, όταν διέκοψε τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Στις αρχές του μήνα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς είχε δηλώσει ότι «εάν υπήρχε από τους ιδιοκτήτες μια επιλογή συνέχισης της λειτουργίας του MEGA δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. «Η κυβέρνηση δεν έχει πρόνοιες μη υποστήριξης συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών. Η κυβέρνηση είχε επιμονή να εφαρμοστεί μια συνταγματική τάξη. Τα υπόλοιπα είναι επιχειρηματικές αποφάσεις» είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Με δικαστική απόφαση, το Mega θα έχει πλήρη προστασία έναντι πιστωτών, προμηθευτών, εργαζομένων, Δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων έως τις 30 Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένη η κύρια δίκη για την υπαγωγή του στην ειδική διαχείριση του νόμου 4307/2014. Η απόφαση, ελήφθη πριν μερικές εβδομάδες, υπό το πρίσμα του αιτήματος των τραπεζών για λήψη προληπτικών μέσων από διώξεις των πιστωτών, ουσιαστικά απαγορεύει τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς και ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης λογαριασμών της εταιρείας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των τραπεζών στις 30 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία αναμένεται να υπαχθεί στον νόμο Δένδια και να ακολουθήσει ο πλειστηριασμός όλων των περιουσιακών της στοιχείων. Το εν λόγω μοντέλο αφορά τις επιχειρήσεις που είναι υπερχρεωμένες και τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή στην περίπτωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τότε μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.

Βάσει του νόμου Δένδια, οι τράπεζες προχωρούν σε εκποίηση της επιχείρησης υπό την εποπτεία ενός ειδικού διαχειριστή, που είναι συνήθως κάποια διεθνής ελεγκτική εταιρεία. Ο διαχειριστής αποτιμά την επιχείρηση ώστε να επιτευχθεί τίμημα υψηλότερο από τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της υπερχρεωμένης εταιρείας. Για την ταινιοθήκη του αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ο ΑΝΤ1, το Epsilon TV και ο ΣΚΑΪ.