Μέσα στον επόμενο μήνα όλα τα αυτοκίνητα του Δήμου Βοΐου, θα έχουν GPS, για να εντοπίζεται η πορεία τους και να αποφεύγεται η αλόγιστη χρήση τους με σκοπό την εξοικονόμηση καυσίμων

2413
bsh

Μέσα στον επόμενο μήνα όλα τα αυτοκίνητα του Δήμου Βοΐου, θα έχουν GPS, για να εντοπίζεται η πορεία τους και να αποφεύγεται η αλόγιστη χρήση τους με σκοπό την εξοικονόμηση καυσίμων. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήδη τοποθετήθηκαν τα πρώτα 8 GPS κι αναμένεται η εγκατάσταση και των υπολοίπων με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 6000 ευρώ περίπου.

kozan.gr

Ο Δήμαρχος Βοΐου Χ. Ζευκλής ζήτησε από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών να επισπευσθούν οι εργασίες των διοδίων στο ύψος της Σιάτιστας

Ακούγεται παράδοξο κι όμως ο Δήμαρχος Βοΐου Χ. Ζευκλής ζήτησε από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών να επισπευσθούν οι εργασίες των διοδίων στο ύψος της Σιάτιστας. Όπως ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, μετά από σχετική ερώτηση του δημοτικού σύμβουλου, Ανδρέα Κορδίσταεπισκέφτηκε, για το συγκεκριμένο θέμα, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, μιας κι ο Υπουργός (Αχιλλέα Καραμανλής) τον κορόιδεψε (όπως χαρακτηριστικά σημείωσε) και του ξεκαθάρισε πως δημοτική αρχή δεν θα δεχτεί τη λειτουργία των διοδίων κι ότι ο ίδιος, ακόμη κι αν μείνει μόνος του, ως δήμαρχος, θα κάνει τα πάντα ώστε να μην πληρώνει κανένας που περνά από εκείνο το σημείο. Ο Γ.Γ. του Υπουργείου του είπε ότι θα επιβραδύνουν την κατασκευή των διοδίων, με τον Δήμαρχο, να του ζητά το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, την επίσπευση των εργασιών, με το σκεπτικό ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου  έχει προκαλέσει, ήδη, πολλά προβλήματα στην Σιάτιστα. «Δεν φτάνει που θέλετε να μας βάλετε διόδια, μας έχετε αποκλείσει κι από την Εγνατία», του είπε ο Χ. Ζευκλής, συμπληρώνοντας, πως, με δική του παρέμβαση πριν λίγες μέρες μπήκαν δύο φωτιστικά καθώς ούτε την ταμπέλα μπορούσε να δει κανείς.

«Βιάζεσαι πάρα πολύ και πετιέσαι συνέχεια κι αν ήμουν πρόεδρος (του δημοτικού συμβουλίου) θα έφευγες κι από την αίθουσα»είπε ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, απευθυνόμενος, στην Χρυσούλα Μαρκούση, δημοτική σύμβουλο με την παράταξη «Ενεργοί Πολίτες» του Δημήτρη Κοσμίδη, η οποία, θεωρώντας πως ο δήμαρχος δεν απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσε, επέμενε με νέα παρέμβασή της, προκαλώντας την ενόχληση του Δημάρχου. Στη μεταξύ τους αντιπαράθεση προστέθηκε κι ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Κοσμίδης, ο οποίος κι είπε: «Καλό θα είναι ο δήμαρχος να συμμορφωθεί λίγο και δεν μπορεί να πετάξει κανέναν έξω από την αίθουσα. Λιγάκι σεβασμός κι όχι τόσο πολύ αλαζονεία». «Yπάρχει κανονισμός. Nα μάθετε τον τηρείται», του ανταπάντησε ο Χ. Ζευκλής.

kozan.gr