Οι τέσσερις πρώτοι των πανελλαδικών στην Π.Ε. Κοζάνης – Μίλησαν στο prlogos

1314

Ο Παρασκευάς Ψαλίδας με 19.400 μόρια από το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, ο Κωνσταντίνος Δελημάρης με 19.170 μόρια από το 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, η Αναστασία Γρηγοριάδου με 18.900 μόρια από το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης και η Αποστολίδου Αθηνά από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης με 18.725 μόρια είναι οι τέσσερις πιο υψηλόβαθμοι μαθητές της Π.Ε. Κοζάνης.

Ο Παρασκευάς Ψαλίδας, μαθητής του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας βλέπει ιδιαίτερα ευχαριστημένος την ιατρική, πιθανόν και τη στρατιωτική όπως δήλωσε στο prlogos.Παιδί καθηγητών φιλολογίας ο ίδιος ανέφερε: «Ήξερα ότι έχω γράψει καλά. Μέσα στην περίοδο του κορωνοϊού συνέχισα να διαβάζω, όχι περισσότερο από πριν». Έγραψε 20 φυσική, 19, 6 χημεία, 19, 8 βιολογία και 18, 2 έκθεση.

Ο Κωνσταντίνος Δελημάρης από το 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας με 19.170 μόρια αισιοδοξεί για την εισαγωγή του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Η περίοδος του εγκλεισμού τον βοήθησε, όταν πολλοί μαθητές αποσυντονίστηκαν. «Αν έχεις πρόγραμμα, επιτυγχάνεις του στόχους σου. Δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο».

Η Αναστασία Γρηγοριάδου ικανοποιημένη από τα 18.900 μόρια που συγκέντρωσε επιθυμεί την εισαγωγή της στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. Η περίοδος της καραντίνας βοήθησε σε κάποια πράγματα, έφερε όμως και κούραση, σύμφωνα με την ίδια.

Η Αθηνά Αποστολίδου, μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης θεωρεί ότι με 18.725 μόρια θα επιτύχει το στόχο της για τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων της Θεσσαλονίκης. «Η απουσία από τη δια ζώσης εκπαίδευση ήταν πρόβλημα, αλλά η τηλεκπαίδευση λειτούργησε εξαιρετικά και στο σχολείο και στο φροντιστήριο».

Ιωάννα Παπαδημητρίου