Ποια αυτοκίνητα βγάζουν τις λιγότερες βλάβες -Τα πιο αξιόπιστα της τελευταίας 10ετίας

1758

Εάν βρίσκεστε σε αναζήτηση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και αμφιβάλετε για την αξιοπιστία του, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τη λίστα που δημοσιεύουμε.

Ως είθισται, οι ιαπωνικές εταιρείες ξεχωρίζουν για την αξιοπιστία που διαθέτουν τα αυτοκίνητά τους. Και η νέα λίστα του Warrantywise με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της αγοράς δεν αποτελεί εξαίρεση, παρουσιάζοντάς μας τις πιο αξιόπιστες επιλογές για το 2024.

Η λίστα με τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα αφορά σύγχρονα μοντέλα. Με τις τιμές των νέων προϊόντων να ανεβαίνουν διαρκώς, τα αυτοκίνητα δεν αποτελούν εξαίρεση, η αγορά μεταχειρισμένου απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, και ας έχουν υποστεί αύξηση τιμής τα αυτοκίνητα από δεύτερο χέρι.

BUY NOW

 • Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
 • FORD PUMA: ΤΑ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
 • ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ SUV ΜΕ 275 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ
 • ΠΩΣ ΘΑ ΦΟΡΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Suzuki Swift

Από την στιγμή όμως που βρίσκεστε σε αναζήτηση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, θα πρέπει να γνωρίζετε την αξιοπιστία και την αντοχή του στη χρήση. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, μιας και έτσι θα μπορέσετε να κάνετε την πιο συμφέρουσα και ορθολογική επιλογή. Η λίστα που ακολουθεί τα «υπολογίζει» όλα αυτά.

Οι τομείς που λαμβάνει υπόψη η λίστα αφορούν την εγγύηση της εταιρείας, το κόστος των επισκευών, τον αριθμό των επισκευών, την ένδειξη του ολικού χιλιομετρητή, την ηλικία και φυσικά την αξιοπιστία του κινητήρα.

Το σύστημα μέτρησης που χρησιμοποιεί η εταιρεία λαμβάνει υπόψη τους ισχυρισμούς των οδηγών τα τελευταία δέκα χρόνια ζωής τους μοντέλου, εάν βέβαια είναι τόση η ηλικία του. Η λίστα της Warrantywise περιλαμβάνει τα πιο αξιόπιστα μοντέλα αυτή την στιγμή και υποστηρίζει ότι όλα πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές. Η επιλογή αφορά αυτοκίνητα δεκαετίας με περίπου 120.000 χλμ. στο κοντέρ.

Mazda2

Τα στοιχεία προέρχονται μετά από ανάλυση δεδομένων της τελευταίας τριετίας και αυτά είναι πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για το 2024, με την κορυφαία βαθμολογία να είναι το 100.

 1. Toyota Yaris: 89
 2. Suzuki Swift: 87,9
 3. Mazda2: 85,9
 4. Toyota Auris: 85,9
 5. Toyota Aygo: 85,3
 6. Toyota Hilux: 85,3
 7. Kia Cee’d: 84,6
 8. Honda CR-V: 83,4
 9. Peugeot 107: 83,4
 10. Kia Rio: 82,1

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ιαπωνικές εταιρείες, με την Toyota ως κύριο εκπρόσωπο συνεχίζει να ηγείται στις λίστες αξιοπιστίας. Η εταιρεία που έχει στην κατοχή της μία από τις πιο αξιόπιστες μάρκες, τη Lexus, κυριαρχεί στη 10μελή λίστα με τέσσερα μοντέλα.

Honda CR-V

Το Toyota Yaris αποτελεί, σύμφωνα με τη Warrantywise, την κορυφαία επιλογή μεταξύ των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που μπορείτε να αγοράσετε τη χρονιά που διανύουμε. Από κοντά, το Suzuki Swift και το Mazdaστη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η Honda, ο τέταρτος Ιάπωνας κατασκευαστής στη λίστα, καταλαμβάνει θέση με το δημοφιλές CR-V, ενώ οι Κορεάτες της Kia διαθέτουν δύο μοντέλα (Cee’d και Rio).

Peugeot 107

Οι Ευρωπαίοι απουσιάζουν από τη λίστα, με μόνη είσοδο αυτή του Peugeot 107 που καταλαμβάνει την ένατη θέση. Το γαλλικό μοντέλο αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Toyota και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, έχει τον ίδιο κινητήρα και τα μηχανικά μέρη με το πέμπτο στη λίστα, το Toyota Aygo.

Διαβάστε επίσης:

αντιπάλου του Ολυμπιακού.