Σε εφιάλτη μετατράπηκε η εκδρομή μαθητών από την Ελλάδα στη Ρώμη – Τους άρπαξαν λεφτά και ταυτότητες

1049

Θύματα κλοπής έπεσαν μαθητές του Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης στην Ρώμη όταν άγνωστοι τους άρπαξαν όλα τους τα προσωπικά αντικείμενα από τα πούλμαν που τα είχαν αφήσει.

Οι δράστες άρπαξαν λεφτά, ταυτότητες και προσωπικά αντικείμενα που είχαν αφήσει μέσα στα πούλμαν οι μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Η δυσάρεστη εμπειρία των μαθητών έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας όπως αποκάλυψε στο neakriti.gr ο πατέρας ενός από τους μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία, Κώστας Παναγόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας του μαθητή, η διάρρηξη έγινε τις νυχτερινές ώρες, που τα περίπου 80 παιδιά με τους πέντε καθηγητές συνοδούς τους βρίσκονταν σε εστιατόριο της Ρώμης για φαγητό.

Επιστρέφοντας είδαν τα λεωφορεία παραβιασμένα και τις τσάντες τους να είναι άφαντες, μαζί με τα χρήματα, τα προσωπικά τους αντικείμενα που είχαν μέσα, ενώ εξαφανίστηκαν και οι ταυτότητές τους, τις οποίες ένας καθηγητής τις είχε μαζέψει και τις είχε όλες μαζί σε μία δική του τσάντα, που επίσης “έκανε φτερά”!

«Να αναλάβει, σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας στην Ιταλία, το υπουργείο Παιδείας πλήρως την κάλυψη των εξόδων που χρειάζονται για την επιστροφή των παιδιών στο Ηράκλειο, αφού δεν ευθύνονται για ό,τι έγινε», λέει στo neakriti.gr το στέλεχος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή, που είχε και εκείνη την ίδια ενημέρωση για όσα συνέβησαν τη νύχτα της Δευτέρας στην εκδρομή των παιδιών.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο η Διεύθυνση του σχολείου δεν έχει ενημερώσει τους γονείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν μόνο από τα παιδιά τους!

«Τα παιδιά έφτασαν στη Ρώμη την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαν να φάνε. Και όταν επέστρεψαν στα λεωφορεία διαπίστωσαν ότι τα είχαν ανοίξει.

Και είχαν κλαπεί οι τσάντες των παιδιών, οι οποίες εμπεριείχαν προσωπικά είδη, ρούχα, χρήματα και δυστυχώς κλάπηκε και η τσάντα ενός καθηγητή, που ήταν μέσα οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών.

Τις είχε μαζέψει ο καθηγητής για να μην τις χάσουν τα παιδιά. Και εξαφανίστηκε και αυτή η τσάντα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πήγε εκεί που ήταν τα λεωφορεία. Έκανε τις δικές της ενέργειες. Πήγαν και οι καθηγητές στο τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, όπως με ενημέρωσε ο γιος μου», αποκάλυψε στο neakriti.gr ο Κώστας Παναγόπουλος.

Σύμφωνα με το κρητικό σάιτ βρέθηκε λύση για την επιστροφή των μαθητών από την Ιταλία με την βοήθεια του εκεί ελληνικού προξενείου.

Πηγή: cnn.gr