ΣΙΑΤΙΣΤΑ: ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

1901


ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Radiosiatista.gr

Η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας υποδέχθηκε με θρησκευτικό ενθουσιασμό την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου, με αφορμή την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, την 8η Μαρτίου 2020 το απόγευμα. Η υποδοχή έγινε στην είσοδο της πόλης της Σιάτιστας, στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα, από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, με τη συνοδεία των Ιερέων της πόλης μας, εκπρόσωπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθους κόσμου.

Με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βοΐου, κατευθύνθηκαν όλοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, για να την προσκυνήσουν. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Σεραφείμ, προσκύνησε πρώτος την αγία Εικόνα, στη συνέχεια οι Ιερείς και όλος ο λαός.

Οι πιστοί για πολλή ώρα χαιρετούσαν την Αγία Εικόνα, η οποία μετά το πέρας πήγε να παραμείνει σε κάποιο σπίτι της Ενορίας, όπου εψάλη ο παρακλητικός κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Από την επομένη θα την περιφέρουν οι Ιερείς της Ενορίας σε όλα τα σπίτια της Ενορίας για τον αγιασμό και την ευλογία τους.
Η Αγία Εικόνα θα παραμείνει στην Ενορία μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, απ’ όπου και θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Μικροκάστρου.