ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

2842

Με κάθε επισημότητα  και με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε  στον Δήμο Βοΐου  ο εορτασμός της εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Με κάθε επισημότητα  και με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε  στον Δήμο Βοΐου  ο εορτασμός της εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Με κάθε επισημότητα  και με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε  στον Δήμο Βοΐου  ο εορτασμός της εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Χθες το πρωί τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία στους κατά τόπους Ιερούς  Ναούς όπου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στην πόλη της Σιάτιστας , η Δοξολογία τελέστηκε στον Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου. Ακολούθησε η εκφώνηση του  Πανηγυρικού της ημέρας από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Σιάτιστας κ.Μαργαρίτη Κωνσταντίνο.

Στην συνέχεια έλαβε χώρα επιμνημόσυνη δέηση στα θύματα του πολέμου  στο Ηρώο των πεσόντων της Πλατείας  Τσιστοπούλου, στον χώρο του Δημαρχείου, από τον Πρωτοσύγγελο  της Ι.Μ. Σισανίου και Σιατίστης π.Εφραίμ.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από εκπροσώπους της πολιτικής, πολιτειακής  και στρατιωτικής ηγεσίας, ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων του πολέμου, και ανάκρουση του Εθνικού  Ύμνου, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας όλων των βαθμίδων σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Παρόντες στον εορτασμό ήταν ο Δήμαρχος Σιάτιστας Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Υγείας- Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Ηλίας Κάτανας, η πρόεδρος της Δ.Κ. Σιάτιστας Καλλιόπη Δάρδα,  για την 9ης Ταξιαρχία Πεζικού Κοζάνης ο ίλαρχος Χατζόπουλος Νικόλαος, ο Διοικητής του Α.Τ. Βοΐου Γεώργιος Ριζούλης, ο πυραγός Γιώργος Λιάνας εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης Σιάτιστας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, όπου οι πανηγυρικοί της ημέρας εκφωνήθηκαν από τους ομιλητές – εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου και στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων και η παρέλαση των μαθητών.

Ο  Δήμος  Βοΐου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια της σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την άψογη εμφάνιση που επέδειξαν στην καθιερωμένη παρέλαση.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται και στην Φιλαρμονική του Δήμου που πλαισίωσε μουσικά τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου αλλά και στον κόσμο που με την παρουσία του τίμησε την ημέρα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας .

 

Καταχειροκροτήθηκε στην παρέλαση από τους Καστοριανούς, ο Μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος (Βίντεο)

Καταχειροκροτήθηκε στην παρέλαση από τους Καστοριανούς, ο Μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος (Βίντεο)